Tez Koop İş Sendikası Yönetimi KİPA işçisine İşverenin Yapamadığını Yaptı Şubelerini Kapattı


Tez Koop İş Sendikası KİPA işçisine İşverenin Yapamadığını Yaptı Şubelerini Kapattı
KİPA işvereninin yapmadığını sendikacılar yaptı
TEZ-KOOP-İŞ sendikası aracılığıyla 9 yıldır örgütlenme mücadelesi veren TESCO KİPA işçileri, önceki gün yetkilerini aldı. Yargıtay’dan çıkan kararı öğrenir öğrenmez, sendikaları önünde bir araya gelen Kipa işçileri buruk bir sevinçle zaferlerini kutladılar. Çünkü işçilerinin örgütlenme mücadelesi sürecinde kurulan Tez-Koop-İş İzmir 2 No’lu şube, genel merkez yöneticileri tarafından kapatılmıştı. Kipa’da örgütlenme mücadelesini yürüten işçiler ise, genel merkez yöneticilerinin koltuk sevdası yüzünden şubelerini kapattıklarını ifade ediyorlar. Demokratik yöntemlerle şube yönetimine seçilmiş kişilerin, anti demokratik yöntemlerle görevlerinden alındığını ve yerine de, Kipa mücadelesinde yer almayan kişilerin getirilmek istendiğini dile getiren işçiler, “Biz masada Kipa işçisi istiyoruz” diyorlar. Sendika yöneticilerinin yaptığını, Kipa işvereninin bile yapmadığını dile getiren işçiler, sendikal bürokrasiye karşı mücadele ederek şubelerini geri almakta kararlı.

‘MASADA KİPA İŞÇİSİ İSTİYORUZ’
Görüştüğümüz işçilerden Ramazan Tetik, Kipa işçilerini 9 yıldır işverenin bile korkutamadığını ifade ederek, “Ankara’daki iki tane yönetici mi yıldıracak bizi? Onlar vermezse, gidip şubemizi geri almasını biliriz biz” diye konuştu. Genel merkez yöneticilerinin, Kipa işçilerinden oluşan, seçilmiş yönetimden rahatsız olduğunu söyleyen Tetik, “Biz dışarıdan atanmış şube yöneticileri istemiyoruz. Biz masada Kipa işçisi istiyoruz” dedi.

BİZİ SENDİKACILAR DA BÖLEMEZ
Bir diğer işçi Veysel Altıncı ise, sendika ağalarının Kipa işçilerinden korktuklarını söyleyerek, “Şubemizi koltuk sevdaları yüzünden kapattılar. Onların derdi bir gün daha fazla o koltukta oturmak. Biz yıllarca sendikalı olmak için mücadele ettik. İş korkusu yaşadık ve sonunda kazandık. Ama yanımızda olması gereken sendika yöneticileri, ne yazık ki bizi karşılarına aldılar. Kipa’nın yapmadığını, bu sendikayı yönetenler yaptı bize” diye konuştu.

Yaşanan sürecin Kipa mücadelesini engellemeyeceğini vurgulayan Altıncı sözlerine şöyle devam etti: “Biz hep beraber kazandık bu mücadeleyi. Bundan sonra da beraber yürüyeceğiz. Bizi ne sendika ağaları ne de Kipa işverenleri bölebilir. Kipa işvereni yıllardır denedi ve beceremedi. Sendika ağaları da beceremeyecek.”
İşçilerden Ahmet Parlak ise Kipa işçilerinin öfkesini, “Sendika kimsenin malı değil. Gerekirse sendika da değiştiririz” diyerek aktardı. Eski bir Kipa işçisi olan Turan Er ise, Kipa işçilerinin gerekirse Ankara’ya gidip haklarını arayacaklarını ifade ederek, eski Kipa çalışanlarının da arkadaşlarının yanında olacağını ifade etti. Kaynak: (İzmir/EVRENSEL) Sinem Uğurlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar