Koop İş Sedikasına Üye Olan IKEA İşçilerine Sendikadan İstifa Edin Baskısı Artıyor


“IKEA Türkiye Sabrımızı Zorluyor, Eylemlere Başlayacağız” 
Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, IKEA Türkiye işvereninin sendika tanımaz uygulamalarını çok sert şekilde eleştirdi. Alemdar, “Üyelerimizin hakkını haykırmak için artık eylem zamanı” dedi.

KOOP-İŞ Sendikası ile IKEA Türkiye yönetimi arasındaki sendikal haklar mücadelesi yeni bir boyuta taşınıyor. IKEA Türkiye Mağazalarının tamamında örgütlenme çalışmalarına devam ettiklerini belirten Genel Başkan Alemdar, “IKEA Türkiye, yasalara aykırı şekilde baskılara devam ediyor. Biz de yasaların bize verdiği özgürlükler çerçevesinde eylemlerimize başlayacağımızı Başkent Ankara’dan ilan ediyoruz” diye konuştu.

“ZORLA İSTİFA ETTİRİYORLAR”
Eyüp Alemdar, IKEA Türkiye/Mapa Mobilya işvereninin ulusal ve uluslararası yasalara, IKEA Davranış Kuralları’na aykırı şekilde üyelere baskı yaptığını söyledi ve “IKEA Genel Merkezi ve başta Ankara olmak üzere diğer mağazalarda üyelerimiz odalara çekilerek zorla sendikadan istifa ettirilmektedir. Sorunların çözümü için tüm girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır. Böylelikle kurmayı hedeflediğimiz yapıcı bir sosyal diyalog daha başlamadan bitmiştir” dedi. Alemdar, şunları kaydetti:

“SENDİKA DÜŞMANI OLDULAR”
“IKEA Türkiye Yönetimi, geçtiğimiz Mayıs ayında sendikamızı tanıdığını ifade etmiş, (IKEA İşvereninin Sendikayı Tanıdığına İlişkin Açıklaması:http://www.koopis.org.tr/uploads/yuklemeler/Yönetim%20Mesajı%2005%2005%202012%20(1).pdfbunun üzerine sendikamız 6 Mayıs 2012 tarihinde UNI Global ve UNI IKEA Küresel Sendikalar Birliği ile birlikte gerçekleştirmeyi planladığı kitlesel basın açıklamasını iptal etmiştir. Sendikamızın örgütlenme çalışmalarının hız kazanması üzerine IKEA Türkiye işvereninin tavır ve davranışları değişmiş ve sendika düşmanı bir hale dönüşmüştür.”

“BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
Alemdar, “IKEA Türkiye yönetiminin baskılara son vermesi için Türk-İş ve bağlı sendikaları başta olmak üzere UNI Global ve UNI IKEA Küresel Sendikalar Birliği’nin desteği ile yasaların bize verdiği özgürlükler çerçevesinde eylemlerimize başlayacağımızı buradan ilan ediyoruz. IKEA çalışanları bilmelidir ki, Koop-İş Sendikası olarak her zaman yanlarında olacağız. IKEA Türkiye’de toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar örgütlenme çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam edeceğiz.” diye konuştu.

IKEA İşvereninin Sendikayı Tanıdığına İlişkin Açıklaması 
KOOP-İŞ SENDİKASI
BASIN BÜROSU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM