30 İşçiden Az İşçi Çalıştırılan İşyerlerinde Sendikal Tazminat hakkı Kaldırıldı

30 İşçiden Az İşçi Çalıştırılan İşyerlerinde Sendikal Tazminat hakkı Kaldırıldı 
2821 sayılı eski Sendikalar Kanunu'nun 31. maddesine göre,"...Sendika üyeliği veya sendikal faaliyetlerden dolayı hizmet akdinin feshi halinde ise, İş Kanununun 18, 19, 20 ve 21 inci madde hükümleri uygulanır. Ancak, İş Kanununun 21 inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca ödenecek tazminat işçinin bir yıllık ücret tutarından az olamaz." hükmü yer alıyordu. 

Bu hükme göre, işveren çalıştırdığı işçiyi sendikal nedenlerle işten çıkartırsa 12 aylık ücreti tutarında sendikal tazminat ödemek zorunda kalıyordu. 

Ancak, 12 Ekim 2012 tarihinde TBMM'i Genel Kurulu'nda Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı görüşmelerinde  AKP'nin getirdiği bir önergeyle, 30 işçiden az işçi çalıştıran işyerlerinde sendikal nedenlerle işten çıkartılan işçiler için bir yıllık tazminat hakkı kaldırıldı. 

Bilindiği gibi, 22.5.2003 tarihinde kabul dilen 4857 sayılı İş Kanunu'nda da 30 işçiden az işçi çalıştıran işyerleri iş güvencesi kapsamı dışında bırakılmıştı.  Son değişiklikle 30 işçiden az işçi çalıştırılan işyerlerinde sendikal tazminat hakkı da kaldırılmış oldu. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM