DİSK Ve SGBP Üyelerine Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti

DİSK Ve SGBP Üyelerine Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti
DİSK Ve SGBP Üyeleri Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Taslağını Protesto Etti, Yarın TBMM'de görüşülmesine devam edilecek olan "Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı"nı protesto eden DİSK ve Türk_İş'e bağlı bazı sendikaların oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu  (SGBP) üyelerinden oluşan guruba polis biber gazıyla müdahale etti. 

SGBP Yasa Taslağına Karşı
SGBP adına konuşan Tümtis Genel Başkanı Kenan Öztürk, Toplu İş İlişkiler Yasa Tasarısı'nın yarın TBMM Genel Kurulu'da görüşüleceğini hatırlatarak, "30 ve daha az işçi çalıştıran iş yerlerinde sendikal nedenlerle işten çıkarılanların, sendikal tazminat isteme hakları ortadan kaldırılacak" diye konuştu. Öztürk, tasarının mevcut haliyle yasalaşması halinde, iş kollarının birleşmesi nedeniyle 7 işkolunda örgütlü sendikaların tamamen  baraj altında kalacağını söyledi.  


CHP Milletvekili Musa Çam Biber Gazından Etkilenerek Hastaneye Kaldırıldı 
CHP milletvekilleri  İzzet Çetin, Süleyman Çelebi ve Musa  Çam'da  gruba destek verdi. Polisin sıktığı biber gazından etkilenen İzmir milletvekili Musa Çam diğer milletvekilleri İzzet Çetin ve Süleyman Çelebi tarafından hastaneye götürüldü.

Polisin biber gazı sıkmasını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili ve eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, “İçişleri Bakanı'na ileteceğiz, gazı ona da sıkacağız. Kendisi, gaz faydalı diyor” dedi.

TBMM'ye Yürümek İsteyen DİSK Ve SGBP Üyelerine Biber Gazı 
SGBP üyeleri Sakarya Caddesi'nde DİSK Genel Başkan Erol Ekici'nin de aralarında olduğu  grupla buluşarak, TBMM'ye doğru yürüyüşe geçti. Akay kavşağına kadar gelen grubun önü polis tarafından barikatlarla kesildi. Yürüyüşe izin vermeyen emniyet yetkilileri “TBMM'nin 1 kilometre çevresinde gösteri ve yürüyüş yapılmasının yasak olduğunu” söyledi.

DİSK Başkanı Ekici, TBMM önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağılacaklarını söylemesine rağmen emniyet yürüyüşe izin vermedi.

Gruba destek amacıyla eyleme katılan CHP milletvekilleri İzzet Çetin, Musa Çam ve Süleyman Çelebi'nin emniyetle görüşmeleri de bir sonuç vermedi.

TBMM'ye yürüme kararlılığında olan gruba emniyet güçleri saldırarak biber gazı sıktı. Çok sayıda işçi sıkılan biber gazından etkilenerek dağıldı.  

DİSK Genel Başkanı Başkanı Erol Ekici, sendika üyelerine dağılmamaları yönünde çağrı yaptı. Grubun tekrar TBMM'e doğru yürüyüşe geçmesi üzerine polis tekrar biber gazı sıkarak müdahale etti. DİSK üyeleri durumu oturma eylemi yaparak protesto etti.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici yaptığı basın açıklamasında, yasanın antidemktrat olduğunu, geri çekilene   mücadeleye devam  edeceklerini ifade etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar