Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nda Yetki İşkolu Barajı Yüzde Üç İşyeri Barajı yarıdan Fazlası İşletme Barajı Yüzde Kırk

Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nda Yetki İşkolu Barajı Yüzde Üç İşyeri Barajı yarıdan Fazlası İşletme Barajı Yüzde Kırk, Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na Göre Bir Sendikanın Tolu İş Sözleşmesi İmzalayabilmesi İçin Yetkili Sendika Olması Gerek. Bir Sendikanın yetkili Sendika Olabilmesi İçin  Yüzde Üç İşkolu Barajı  Yarıdan fazla İşyeri Barajı   Ve Yüzde Kırk  İşletme Barajını Geçmesi Gerek.  

Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na Göre Üçlü Baraj Sistemi
Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun "Yetki" başlıklı 41. maddesine göre, bir sendikanın "Toplu İş Sözleşmesi" imzalayabilmesi için üçlü yetki barajını geçmesi gerekir. Bu barajlar; işkolu barajı yüzde üç, işyeri barajı yarıdan fazlası, işletme barajı yüzde kırk.

Madde 41- Yetki
(1) Kurulu bulunduğu işkolunda çalışan isçilerin en az yüzde üçünün üyesi bulunması sartıyla isçi sendikası, toplu is sözlenmesinin kapsamına girecek işyerinde başvuru tarihinde çalışan isçilerin yarıdan fazlasının, isletmede ise yüzde kırkının kendi üyesi bulunması halinde bu işyeri veya isletme için toplu is sözleşmesi yapmaya yetkilidir.

(2) İsletme toplu is sözlenmeleri için işyerleri bir bütün olarak dikkate alınır ve yüzde kırk çoğunluk buna göre hesaplanır.

(3) İsletmede birden çok sendikanın yüzde kırk veya fazla üyesinin olması durumunda basvuru tarihinde en çok üyeye sahip sendika toplu is sözlesmesi yapmaya yetkilidir.

(4) Bir isveren sendikası, üyesi isverenlere ait isyeri veya isyerleri, sendika üyesi olmayan bir isveren ise kendi isyeri veya isyerleri için toplu is sözlesmesi yapmaya yetkilidir.

(5) Bir iskolunda çalısan isçilerin yüzde üçünün tespitinde Bakanlıkça her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yayımlanan istatistikler esas alınır. Bu istatistiklerde her bir iskolundaki toplam isçi sayısı ile iskollarındaki sendikaların üye sayıları yer alır. Yayımlanan istatistik, toplu is sözlesmesi ve diğer islemler için yeni istatistik yayımlanıncaya kadar geçerlidir. Yetki belgesi almak üzere basvuran veya yetki belgesi alan isçi sendikasının yetkisini daha sonra yayımlanacak istatistikler etkilemez.

(6) Yayımından itibaren on bes gün içinde itiraz edilmeyen istatistik kesinlesir. İstatistiğin gerçeğe uymadığı gerekçesiyle bu süre içinde Ankara İs Mahkemesine basvurulabilir. Mahkeme bu itirazı on bes gün içinde sonuçlandırır. Mahkemece verilen karar, ilgililerce veya Bakanlıkça temyiz edilebilir. Yargıtay temyiz talebini on bes gün içinde kesin olarak karara bağlar.

(7) Bakanlık, yetkili sendikanın belirlenmesinde ve istatistiklerin düzenlenmesinde kendisine gönderilen üyelik ve üyelikten çekilme bildirimleri ile Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan isçi bildirimlerini esas alır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar