Polis Sendikası Polis Sen 15 Kasım'da Resmen Kuruluyor

Polis Sendikası Polis Sen 15 Kasım'da Resmen Kuruluyor
Polis-Sen için bir adım daha
Polis sendikasının irtibat noktası ve sendikal faaliyetlerini yürütecek büroyla kontrat imzalandı. Hazırlıkları süren polis sendikası 15 Kasım’da kuruluş işlemlerine başlayacak. 

Polislerin sendikal haklarını kazanmak için verdiği mücadeleye, Hatay'da meslektaşlarının milletvekili çocuğu önünde teşhis için sıraya dizilmesi hız kazandırdı. Büyük tepki toplayan teşhis olayının gazetelere yansımasının ardından milletvekilinin çocuğuyla birlikte polisler için de soruşturma açılmış ve birçok polisin görev yeri değiştirilmişti.

Altı aydır polis sendikasının kurulması için sosyal paylaşım sitesi ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) üzerinden örgütlenen polisler, sonunda hedefine ulaşıyor. Ankara Kızılay Meydanı Strasbourg Caddesi’nde POLİS-SEN olarak büro kiralayan gönüllü polisler, 15 Kasım tarihini iple çekiyor. Sendika, tüm emniyet mensuplarını kapsayacak şekilde 15 Kasım’da kuruluş dilekçesini verecek. Sendika kurulduktan sonra yasal engeller ortadan kalkana kadar üyeliğin kabul edilmeyeceği öğrenildi. Yetkililer bunun nedenini, karışıklığı ve mağduriyeti engellemek için yaptıklarını ifade etti.

GENELGE TALEBİ 3 KAT ARTTIRDI
‘Sen yoksan bir kişi eksiğiz’ sloganıyla sosyal paylaşım siteleri üzerinden hareket eden polisler, meslekten ihraç edilmeyi göze alarak sendika kurma çabalarına hız kaybetmeden devam etti. 19 Ekim’de Genel Müdür Mehmet Kılıçlar imzalı bir genelgeyle, polis sendikasına üye olacak polislere disiplin soruşturması açılacağı bildirildi. Bu açıklamadan önce ufak bir sayının sendika faaliyetlerine müracaat ettiğini belirten yetkililer, açıklamadan sonra bu sayının 3 kat arttığını belirtti. Ayrıca, büronun kiralanmasına ilişkin yetkililerce izin verildi mi sorumuza; “ Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Madde 6’da sendika ve konfederasyonlar önceden izin almaksızın serbestçe kurulurlar. Yani izin almamıza gerek yok” şeklinde yanıt verdi.

SADECE HAKLARIMIZI İSTİYORUZ
Sendikalaşma sürecini sosyal paylaşım siteleri üzerinden tartışan polisler, görüşlerini, “İnşallah sendika bizim sesimiz olur. Buna çok ihtiyacımız var. Amacımız illegal faaliyetlerde bulunmak değil. Türkiye şartlarında en ağır çalışma şartlarına sahip olan polisliğin iyileştirilmesi ve sahip olamadığımız haklara sahip olmak istiyoruz. Politikacı ve yöneticilerimizin de bu konuda bize anlayış göstermesini, soruşturma açarız gibi gözdağı veren tavırlar sergilememelerini istiyoruz” diye açıkladı. Polisler Pol-Bir ve Pol-Der’in geride kaldığını belirterek amaçlarının sadece polisin haklarını korumak olduğunu ifade etti.

SKANDAL TEŞHİS HIZLANDIRDI
Polis sendikasının irtibat noktası ve sendikal faaliyetlerini yürütecek büroyla kontrat imzalandı. Hazırlıkları süren polis sendikası 15 Kasım’da kuruluş işlemlerine başlayacak. yurtgazetesi.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM