Suriye'de Tutuklu Olan Gazeteci Cüneyt Ünal CHP'li Milletvekillerine Teslim Edildi

Suriye'de Tutuklu Olan Gazeteci Cüneyt Ünal CHP'li Milletvekillerine Teslim Edildi
Üç aydır Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal CHP milletvekillerine teslim edildi. Son ana kadar serbest bırakılacağından haberi olmayan Ünal, karşısında CHP milletvekillerini görünce ağladığını söyledi.

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik CHP'ye Teslim Edilmesi Manidar
Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, gazeteci Cüneyt Ünal'ın CHP'li milletvekillerine teslim edilmesini  manidar bulduğunu söyledi. Çelik, "CHP'nin Şam yönetimi ile ilişkisini herkes biliyor. Ünal'ın Türk makamlarına değil de, bir STK'ya değil de, CHP heyetine teslim edilmesi manidar. Bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor. CHP'nin tutarsız politikalarını, bir yandan 'savaşa hayır' deyip diğer yandan Esad'a destek çıktıklarını, gösterilerde Esad posterleri taşıdıklarını herkes biliyor. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Ancak Cüneyt Ünal'ın, meslektaşınızın serbest kalması hayırlı olmuştur.'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin AKP Ölüm Haberini Bekliyordu
CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin Çelik'in sözlerine set tepki gösterdi. Tekin, "Belli ki AKP'li Hüseyin Çelik Cüneyt Ünal'ın büyük gayret ve girişimlerle serbest bırakılmasından memnun görünmüyor" dedi. Tekin "AKP'deki beklentinin Cüneyt'in özgürlüğüne kavuşması değil ölüm haberinin gelmesi olduğu anlaşılıyor. Çünkü AKP Cüneyt'in can güvenliğinin tehlikede olmasını ya da hayatını kaybetmesini siyasi bir malzeme haline getirerek bunu Suriye'ye yönelik operasyonun bir parçası yapmak istiyordu. CHP'nin girişimleri AKP'nin hem politik oyununu hem de ezberini bozdu. " diye konuştu.

Tekin, "Hüseyin Çelik'in yaklaşımı insanı bir yaklaşım değildir. CHP hem Türkiye'de gönev yapan gazetecilerin hem de dünyanın neresinde olursa olsun kamuyu bilgilendirmeye çalışan medya mensuplarının özgürce haber yapabilmesi için elinden gelen çabayı bundan sonra da göseterecektir. Biz Ünal'ın serbest kalması üzerinden bir tartışmayı doğru bulmuyor, AKP'yi de insani çizgide durmaya davet ediyoruz." dedi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM