Emniyet Sen Kurucularına Ve Genel Başkan İrfan Çelik'e Mobbing Uygulaması

Emniyet Sen Kurucularına Ve Genel Başkan İrfan Çelik'e Mobbing Uygulaması 
Emniyet-Sen'in kuruluş aşamasında başlayan baskı ve yıldırma politikaları artarak devam ediyor.  Emniyet-Sen tarafından yapılan basın açıklamasında, Emniyet-Sen kurucularının ve Genel Başkan İrfan Çelik'in görev yerlerinin değiştirildiği, çalışma şartlarının insan haklarına aykırı şekilde ağırlaştırılarak  mobbing uygulandığı duyuruldu. 

Görev yeri değiştirilen Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik, Muğla ilinin 10 km. dışında Emniyet Müdürlüğü'nün hurda araçlarının bulunduğu alanda görevlendirildi. Burada tek başına görev yapan Çelik,  günde aralıksız 13 saat çalıştırılıyor. 

Emniyet-Sen tarafından Yapılan Basın Açıklaması Şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI
Değerli Basın Mensupları;
Kuruluşumuzun üzerinden 2 ay geçmeden Türk Emniyet Teşkilatında görev yapan personel tarafından büyük bir teveccüh ile karşılanan, Kamuoyu, Siyasi parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek gören Emniyet-Sen bir yandan illerde örgütlenme sürecini sürdürürken diğer yandan da camiamızda hukuki sorunlar yaşayan, mobinglere maruz kalan, haksız soruşturmalara tabi tutulan, sudan bahanelerle sürgün edilen meslektaşlarımızın hak ve hukukunu yasal çerçevede koruma uğraşı ve gayreti içerisindeyiz.

Toplumların sivilleşme ve demokratikleşmelerinin önündeki en büyük engellerden biri örgütlü hak aramaktan yoksun bırakılmalarıdır. Emniyet-Sen kuruluş felsefesinde gerek Türkiye Cumhuriyeti gerekse uluslararası hukuk normları azami dikkate alınmış ve tüm bu sürecin ardından kurulmuştur.

Ancak ne yazık ki son günlerde Emniyet-Sen sendikası kurucuları ve üyelerine yönelik baskı ve yıldırma politikalarının şiddeti gittikçe artmaktadır.

Kamuoyu tarafından yakınen takip edilen ve Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Emniyet-Sen Adana yöneticileri ve üyeleri şehrin 10 kilometre dışında Jandarma bölgesi sınırında bulunan Adana il sağlık müdürlüğü depo ikmal ve teknik destek birimi isimli binada görevlendirilmişler böylelikle adeta kendilerine Sendika üyesi oldukları için ceza verilmek, yıldırılmak, sendikal faaliyetlerden vazgeçmelerini sağlamak istenmiştir.

Bugüne kadar hukuk içerisinde sürdürdüğümüz mücadelemizi bundan sonrada yine anayasa ile güvence altına alınmış örgütlenme hakkımızın bilinci ile mücadelemizi sürdüreceğiz.

Değerli Basın mensupları;
Bugün Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Emniyet Sen’in kuran yöneticilerimize yönelik baskı ve mobbing artık dayanılmaz bir hal almıştır. Sendikamızın kurucu Genel Başkanı İrfan Çelik görevli olduğu Muğla Emniyet Müdürlüğünde kendisine verilen görevlerle insan haklarından yoksun bir çalışma ortamında görev yapması istenmektedir.

Sendika Genel Başkanımız İrfan Çelik Muğla ilinin yaklaşık 10 km. dışında Emniyet Müdürlüğünün hurda araçlarının bulunduğu bir alanda tek başına görevlendirilmiş ve bu görevi aralıksız 13 saat sürdürmesi istenilmiştir.

Görev yapılan mekan şehir dışında olduğu için insanın en temel gereksinmelerinden biri olan yiyecek ihtiyacını bile karşılamaktan uzak bir noktadadır. Bir insanın 13 saat aç ve susuz temel ihtiyaçlarını karşılamasına imkan bulunmayan bir yerde görev yapmasını istemek en insani tabir ile vicdansızlıktır.

Ülkemizin de taraf olarak imza atarak vatandaşlarımızın haklarını güvence altına aldığı ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ nin 

23. Maddesinin 4. Fıkrasında belirtilen; 
‘Herkesin, çıkarını korumak için sendika kurma ya da sendikaya üye olma hakkı vardır.’

Madde 25
1) Herkesin, kendisinin ve ailesinin sağlığı ve iyi yaşaması için yeterli yaşama standartlarına hakkı vardır;

Madde 30
Bu Bildirgenin hiçbir hükmü, herhangi bir Devlet, grup ya da kişiye, burada belirtilen hak ve özgürlüklerden herhangi birinin yok edilmesini amaçlayan herhangi bir etkinlikte ve eylemde bulunma hakkı verecek şekilde yorumlanamaz.

Görüldüğü üzere İnsan hakları ihlallerini önlemekle birinci derecede görevli Türk Polis Teşkilatı ne yazık ki kendi hakları konusunda aynı beklentiye cevap bulamamakta, sindirilmek istenilmektedir.

Değerli Basın mensupları;
Biz Emniyet-Sen olarak her türlü hukuki mücadelemizi sürdürmekte sonuna kadar kararlıyız. Bizleri halen yok sayarak baskıcı politikalarla yıldırmayı düşünenlere açıkça çağrıda bulunuyor ve bu düşüncelerinden vaz geçmeye bizim ile ilgili olumsuz düşünceleri ve iddiaları var ise hukuk içerisinde gereğini yapmalarını, yüce Türk Adaleti önünde her zaman hesap vermeye hazır olduğumuzu belirtiyor, yetkilileri sağ duyulu davranmaya davet ediyoruz.

Ahmet Yavuz
Emniyet-Sen Basın Sözcüsü

Yorumlar

  1. Yazıklar olsun, mobbingci kafa sadece ve sadece hastalıklı ve korkaktır, insanlık suçudur, hukuk devletinde kabul edilemez bir durumdur, kaybetmeye mahkumdur

    YanıtlaSil
  2. he he... o 13 saat çalişma durumunun her gece olduğunu ve haftada sadece pazargünü izinli olduğunu düşün bilmem ne karakolunda a a pardon polis merkezinde...hee... daha neleer...şu köklü ve güzelim teşkilatımızda.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar