Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu İçin Karar Günü İstifa Edecek Mi

Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu İçin Karar Günü İstifa Edecek Mi 
Türk İş Yönetim Kurulu'nda yaşanan tartışmalarda sona gelindi. Türk İş Yönetim Kurulu  bugün toplanıyor. Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu için karar günü. Kumlu ya istifa edecek ya da Olağanüstü Genel Kurul kararı alınacak. 

Mustafa Kumlu istifa ederse, Türk İş yönetimine  yedeklerden ilk sırada yer alan kişi katılacak. Kumlu istifa etmezse olağanüstü genel kurul kararı alınacak ve seçim yapılacak.  

Mustafa Kumlu'yu istifanın eşiğine getiren olay, 6356 sayılı Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nuyla ilgili yapılan toplantılarda hükümet ve işverenlerle imzaladığı gizli protokol olarak gösteriliyor. 

2011 yılında yapılan Olağan Genel Kurulda Kumlu'yu destekleyen 20 sendika, gizli protokolden sonra desteklerini geri çekerek istifasını istedi. Kumlu ise, "seçimle geldim, seçimle giderim, isterlerse olağanüstü için karar alsınlar" diyerek istifa etmeyeceğini açıkladı. 

Bugün yapılacak Türk-İş Yönetim Kurulu toplantısında, Mustafa Kumlu istifa etmezse, olağanüstü genel kurul  kararı alınacağı söyleniyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM