Kayıtlar

Haziran, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Kuruldu

Aktif Eğitimciler Sendikası Kuruldu,  Fethullah Gülen Cemaati’ne Yakın,  Aktif Eğitimciler Sendikası Kuruldu,  Aktif Eğitimciler Sendikası Kuruluşuna Memur Sen Sendikası'ndan Eleştiri Geldi,  Aktif Eğitimciler Sendikası. Cemaat sendika kurdu  Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Aktif Eğitimciler Sendikası kuruldu. Sendikanın kuruluşu AKP güdümündeki Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’liler tarafından kepkiyle karşılandı.

KESK'e Yönelik Operasyonda 28 Kesk Yöneticisi Tutuklandı

KESK'e Yönelik Operasyonda 28 Kesk Yöneticisi Tutuklandı, KESK Operasyonunda 28 Kişi Tutuklandı, 28 Kesk Yöneticisi Tutuklandı, 28 Kesk Üyesi Tutukladı, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na Yönelik Yapılan Operasyonda 71 Kişi Gözaltına Alındı 28 Kesk'li Tutuklandı. Lami Özgen serbest bırakıldı, toplam 28 tutuklama KESK'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı bu gece yarısı sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Alınan bilgilere göre KESK Başkanı Lami Özgen dahil 7 kişi serbest bırakıldı.  KESK'e yönelik toplam 71 kişinin göz altına alınmasıyla sonuçlanan göz altı operasyonunda toplam 28 KESK yöneticisi tutuklandı.

KESK Üyesi 22 Kişi Tutuklandı

KESK Üyesi 22 Kişi Tutuklandı KESK Genel Merkezi  ve bağlı sendikalara düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 71 KESK'liden 22'si tutuklandı. Genel Başkan Lami Özgen de adliyeye getirildi. Adiye önünde emekçiler bekleyişlerini sürdürüyor...devamı gelecek

KESK Darbe Döneminde Yaşanmayan Baskıyı Yaşıyor

16 KESK'li için ek gözaltı süresi talebi KESK'e yönelik polis operasyonları kapsamında şu anda göz altında bulunan 54 kişiden 30'unun sorguları Ankara Adliyesi'nde devam ediyor. 6 savcı tarafından sürdürülen sorguların yarısının tamamlandığı, ancak 24 KESK'liden 16'sı için ek göz altı süresi talep edildiği bildiriliyor.

Şükrü Kızılot'tan Madde Madde Türk Ticaret Kanunu

Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot Haziran ayı boyunca hergün "Madde Madde Yeni Türk Ticaret Kanunu" yazı dizisi ile herkesin merak ettiği soruları cevaplıyor... -Hangi şirket tipi daha avantajlı? -Şirkette para çekmede son durum ne? -Herkes şirket yönetimine girebilir mi? -Hapis cezaları ne oldu? Hepsi ve daha fazlası Şükrü Kızılot’un kaleminden "Madde Madde Yeni Türk Ticaret Kanunu" yazı dizisinde. Sizin de sorularınız varsa gönderin , Şükrü Kızılot cevaplasın Hürriyet'te ve hurriyet.com.tr 'de yayımlayalım : hurriyet.com.tr/sorusor Bir bumads advertorial içeriğidir.

Ev Hizmetlerinde Çalışanlar Hangi Kanuna Göre Çalışırlar

Ev Hizmetlerinde Çalışanlar Hangi Kanuna Göre Çalışırlar,  Ev Hizmetlerinde Çalışanlar Hangi Kanuna Tabidir,  Ev Hizmetlerinde Çalışanlara İş Kanunu Uygulanmaz,  Ev Hizmetlerinde Çalışan Kişiler Hangi Kanuna Göre Çalıştırılır.  EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLAR 1-Ev hizmetlerinde çalışanlar hakkında İş Kanunu hükümleri uygulanmaz. 2-Ev hizmetlerinde ücretli ve sürekli çalışanlar için 5510 sayılı Yasaya göre sigortalı olma zorunluluğu vardır. 3- Ev hizmetlerinde çalışanlardan gelir vergisi kesilmez. 4- Ev hizmetlerinde çalışanlar için İşsizlik Sigortası primi ödenir.

KESK'e Bağlı Sendikalara Baskın Genel Başkan Lami Özgen Ve 71 Kişi Gözaltına Alındı

KESK'e Bağlı Sendikalara Baskın Genel Başkan Lami Özgen Ve 71 Kişi Gözaltına Alındı,  KESK Genel Merkezi'ne Ve Bağlı Sendikalara Baskın Yapıldı, Kesk Genel Başkan Lami Özgen Ve 71 Kişi Gözaltına Alındı. KESK'e ve bağlı sendikalara baskın: KESK Başkanı Lami Özgen dahil 71 kişi gözaltında Ankara'da bulunan KESK Genel Merkezi'ne, bu sabah polis tarafından baskın düzenlendi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de evine baskın düzenlenerek gözaltına alındı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de akşam saatlerinde eylemler düzenlenecek.

AKP'nin Yeni Uygulaması Tebrikler Kızınız Hamile

AKP'nin Yeni Uygulaması Tebrikler Kızınız Hamile,  AKP Sağlıkta Yeni Bir Uygulaması Başlattı Hamile Kızların Bilgisini babalarının Cep Telefonlarına Tebrikler Kızınız Hamile Mesajıyla Gönderiyor, Sağlık Bakanlığı'nın  Yeni Uygulaması Tebrikler Kızınız Hamile Aile hekiminden bekar genç kız babasına şok cep mesajı: Tebrikler kızınız hamile Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı yeni uygulama ile hamilelik testi pozitif çıkan bekar genç kızın babasına bilgi mesajı gönderiliyor. Yeni uygulamayla gebelik testi sonucu eş ve babaya mesajlanıyor. Sağlık Bakanlığı, laboratuvarlardan hamilelik testi pozitif çıkanların listesini ve iletişim bilgilerini istemeye başlamış. Bakanlığın amacı ana-bebek ve çocuk sağlığını izlemek. Bilgilerin verildiği aile hekiminin kadının hamile olduğunu cep mesajıyla baba veya eşe bildirmesinin kişi güvenliği ve insan haklarına aykırı olduğu tartışılmaya başladı bu uygulamayla.  ... Devamı için linki tıklayınız.

Suriye'de Düşürülen Uçakla İlgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Görüşen CHP Lideri Kemal Kılçdaroğlu'nun Açıklaması

Suriye'de Düşürülen Uçakla İlgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Görüşen CHP Lideri Kemal Kılçdaroğlu'nun Basın Açıklaması “Değerli Basın Mensupları, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait silahsız bir savaş uçağı, Suriye tarafından düşürülmüştür. İki pilotumuzla ilgili olarak şu ana kadar arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü haberleri dışında, hiçbir açıklama yapılmamıştır. Uçağımızın kasten düşürüldüğü anlaşılmaktadır. Uçak vurulmadan önce, Suriye tarafından hiçbir uyarının yapılmadığı, hiçbir önleme girişiminde bulunulmadığı, doğrudan ateş edildiği görülmektedir. Düşürülen uçağın Türk uçağı olduğunun bilinmediği ve yanlışlıkla vurulduğu mazereti de gerçekçi değildir. Bu saldırının Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin Suriye politikasına karşı bir misilleme olduğu kuvvetle muhtemeldir. Suriye’nin yaptığı bu saldırının Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bıçak kemiğe dayandı, artık sabrımız tükendi” türündeki söylemlerinin, bir blöfte

Tek Gıda İş Amylum Nişanta Grevinde Mutlu Sona Ulaştı İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Tek Gıda İş Amylum Nişanta'da İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı,  Tek Gıda İş Amylum Nişasta Grevinde Mutlu Sona Ulaştı İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı,  Tek Gıda İş Sendikası Amylum Nişasta Grevin 107. Gününde Mutlu Sona Ulaştı İlk Toplu İş Sözleşmesi Bağıtlandı. Tek Gıda İş Amylum Nişanta Grevinde Mutlu Sona Ulaştı İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı Tek Gıda İş Sendikası Amylum Nişanta'da toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlayamayınca grev uygulama kararı almıştı. Kararlılıkla sürdürülen grevin 107. gününde anlaşma sağlandı.  Amylum Nişasta'da ilk toplu iş sözleşmesi imzalanarak, 107 gün süren grev m utlu sonla bitirildi.   Amylum Nişanta'da   ilk toplu iş sözleşmesini bağıtlayan Tek Gıda İş Sendikası'nın  açılaması: AMYLUM NİŞASTA GREVİNDE MUTLU SON Sendikamızın 3 Mart 2012 tarihinden beri sürdürdüğü AMYLUM Nişasta grevi taraf yetkililerinin toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlık konusu maddeleri üzerinde anlaşma sağlanması üzerine sona erdirildi. İş

CarrefourSA'nın Fransız Ortağı Türkiye'den Çekiliyor

Fransız dev Türkiye'den çekiliyor! Carrefour CEO'su Knight Vinke, yaptığı açıklamada, Türkiye'den çıkabileceklerinin bilgisini verdi.  Son aylarda kulislerde konuşulan Fransız perakende devi Carrefour'un Türkiye'den çıkacağına yönelik söylentiler doğrulandı.

15-16 Haziran 1970'te Ne Olmuştu

15-16 HAZİRAN'DA NE OLMUŞTU   15-16 Haziran 1970 tarihinde İstanbul’da işçi sınıfı, fabrikalardan, işletmelerden, atölyelerden sokaklara taşmış, devletin örgütlülüklerine yönelik saldırısını bu direnişleri ve yürüyüşleriyle geri püskürtmüşlerdir. Devlet, 1963’te yasalaşan sendikalar, toplu sözleşme ve grev yasalarında değişiklik yapmak için görüşmelere başladı. Getirilmeye çalışılan düzenlemelerle, işçi sınıfının devrimci örgütlenmesi olarak güçlenmeye başlayan DİSK’i (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) kapatmayı amaçlıyordu. İşçi sınıfı örgütlülüğüne yapılan bu saldırıya yanıt vermekte geç kalmadı ve yasanın görüşülmesi aşamasında sokaklara çıktı.

Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Recep Tayyıp Erdoğan'a Karşı Aday Olacak Mı

Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Recep Tayyıp Erdoğan'a Karşı Aday Olacak Mı, Anayasa Mahkemesi Kararını Açıkladı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Görev Süresi 7 Yıl İkinci Kez Cumhurbaşkanlığı'na Aday Olabilir, Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Recep Tayyıp Erdoğan'a Karşı Aday Olur Mu. Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Recep Tayyıp Erdoğan'a Karşı Aday Olacak Mı Gül'ün görev süresi belli oldu Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı'nın görev süresi konusundaki kritik kararını verdi. Buna göre Abdullah Gül 7 yıl görev yapacak. Anayasa Mahkemesi kararında Gül'ün ikinci kez aday olabileceğini ama ikinci kez seçilmesi halinde görev süresinin 5 yıl olacağını belirtti. CHP’li Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi’nin de aralarında bulunduğu 115 milletvekili Ocak ayında 'Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Dava ile görevlendirilen Anayasa Raportörü Ali Rıza Çoban, hazırladığı rapo

15–16 Haziran: Aşılamamış Bir Tarih

15–16 Haziran: Aşılamamış bir tarih    15-16 Haziran, Türkiye İşçi Sınıfının mücadele tarihinde, bu güne kadar aşılamamış bir tarih olarak belleğimizde. Onurlu bir sayfa. O günlerde yaşananları doğru okumak bu güne ışık tutacak geleceğimizi aydınlatacaktır.

Hani Facebook'ta İş Yoktu? İnsankaynaklari.com ile İş Bulmak Artık Çok Kolay!

Resim
Yenibiris.com'un yeni uygulaması insankaynaklari.com adaylara Facebook üzerinden profesyonel iş ağı oluşturarak en uygun işi en kısa sürede bulma fırsatı tanıyor! İnsankaynaklari.com , zaten dahil olduğunuz Facebook’u iş hayatınızda da etkin bir şekilde kullanmanızı sağlayan bir uygulama. İnsankaynaklari.com ile profesyonel iş ağınız genişlerken, ağdaki tüm iş ilanlarına doğrudan ulaşabilir,  'Şimdi Başvur' tuşuyla istediğiniz ilana başvuru yapabilirsiniz. Ve dahası istediğiniz pozisyonların olduğu şirketlere arkadaş listenizden 1 ya da 2. derece bağlantınız varsa bulabilir, gerekli gördüğünüzde bu bağlantıları kullanabilirsiniz. Ücretsiz olan uygulamada Yenibiris.com ya da Linkedin özgeçmişlerinizi uygulamaya aktararak  iş ilanları nı inceleyip başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik profil gizlilik ayarlarını kullanarak özgeçmiş bilgilerinizin ne kadarının gözükeceğine kendiniz karar verebilirsiniz. İnsankaynaklari.com sayesinde bağlantılarınız üzeri

Kürtaj Yasaklandığı İçin Dünyada Her Yıl 68 Bin Kadın Ölüyor

Kürtaj Yasaklandığı İçin Dünyada Her Yıl 68 Bin Kadın Ölüyor Kürtaj yasaklanmasın işte nedenleri Kürtaj tartışmaları son hızla sürerken konu ile ilgili en yetkili mercilerden birinden açıklama geldi. Türk Jinekoloji ve Obstetrik* Derneği kürtajın yasaklanmasının kadın sağlığına olumsuz etkilerini ve bu konuda bilimsel verilerin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Dernek tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgiler çarpıcı nitelikte; Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün hesaplamalarına göre, dünyada her yıl, 210 milyon civarında gebelik meydana geliyor, bunların yaklaşık 1/3’ü istenmeden oluşan gebelikler. Dünyada meydana gelen gebeliklerin 46 milyonu isteyerek düşükle sonlanıyor. YASAKLAR 68 BİN KADININ HAYATINI KAYBETMESİNE SEBEP OLUYOR Yasaklamalar nedeni ile düşüklerin 19 milyonu güvenli olmayan koşullarda gerçekleşiyor. Güvenli olmayan düşüklere bağlı olarak dünyada her sekiz dakikada bir kadın ölüyor ve güvenli olmayan düşükler dünyadaki anne ölümlerinin %13’üne, h

Havacılık İşkolunda Grev Yasaklanabilir Mi

HAVACILIK HİZMETİNDE GREV YASAKLANABİLİR Mİ  Düşük zam oranına karşı haklarını aramak için kamu görevlileri, sendikalarının aldığı karar üzerine “iş bırakma eylemi” yapmışlardır. Hükümet’in, düşük zamda ısrarcı olması üzerine de grev kararı alınmıştır. Kamu görevlileriyle birlikte davranan havacılara, Hükümet, Meclis’ten geçmekte olan bir yasa tasarısına gece yarısı operasyonuyla bir madde ekleyip, “havacılık hizmetlerinde” grevi yasaklayarak yanıt vermiştir. Kuşkusuz bu yasakta, geçmiş dönemdeki toplu iş sözleşmeleri uyuşmazlıklarında, havacılık çalışanlarının bilinçli grev kararları da etkili olmuştur. 03 Haziran 2012 günlü Resmi Gazete’de yayımlanan 6321 sayılı Yasa’yla, 05.05.1983 günlü, 2822 sayılı “Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası”nın 29. maddesine bir fıkra eklenmiş ve maddede yazılı diğer kimi işlerle birlikte “havacılık hizmetlerinde” de grev yasaklanmıştır. Maddede grev hakkı elinden alınan diğer hizmet grupları şunlardır: Can ve mal kurtarma işleri; cenaze ve

AKP Harekete Geçiyor Kıdem Tazminatını Kaldırıyor

AKP Harekete Geçiyor Kıdem Tazminatını Kaldırıyor,  AKP Harekete Geçiyor Sona Gelindi  Kıdem Tazminatını Kaldırıyor,  Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Açıkladı Kıdem Tazminatı Kaldırılıyor, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Sona Gelindi Kıdem Tazminatı kalkacak. HÜKÜMET HAREKETE GEÇİYOR Kıdem tazminatı pul olacak Emekçilerin, hayatlarının güvencesi olarak gördükleri kıdem tazminatı konusunda sona gelindiği ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kıdem tazminatının artık toplu ödenecek bir para olmaktan çıkacağını açıkladı. Sendikaların genel grev nedeni olarak gördükleri kıdem tazminatı, yapılan açıklamalara göre; Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinden işleyecek.

Cumurbaşkanı Havacılık İşkoluna Grev Yasağını Onayladı

Cumurbaşkanı Havacılık İşkoluna Grev Yasağını Onayladı AKP'nin hazırladığı havacılık işkoluna grev yasağı getiren kanun taslağı TBMM'de hızla kabul edildikten sonra, onay için köşke gönderildi. TBMM'de kabul edilen grev yasağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli konuları içeren 4 kanunu onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya şöyle  : Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı kanunlar: 6318 sayılı “Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”,  6319 sayılı “Uluslararası Para Fonu Ana Sözleşmesinde İcra Direktörleri Kurulu Reformuna İlişkin Olarak Yapılması Teklif Edilen Değişikliklerin Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun”,  6320 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Esendere ve Sero Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun”

Bodrum Belediye Başkanı Demokrat Partili Mehmet Kocadon Rüşvetten Tutuklandı

Bodrum Belediye Başkanı Demokrat Partili Mehmet Kocadon Rüşvetten Tutuklandı Polisin yaptığı rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Muğla’nın Bodrum ilçesi Demokrat Partili Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tutuklandı... devamı için linki tıklayınız