Tek Gıda İş Sendikası Sendika Üyeliğinde Noter Şartına Geri Dönüşe Karşı Olduklarını Açıkladı

Tek Gıda İş Sendikası Sendika Üyeliğinde Noter Şartına Geri Dönüşe Karşı Olduklarını Açıkladı
Tek Gıda İş Sendikası, sendika üyeliğinde noter şartına geri dönüşe karşı olduklarını açıkladı. Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, sendika üyeliğinde “e-sendika üyeliği” uygulamasının ertelenmesine ve noter şartının geri getirilme çabalarına  karşı olduklarını yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.

İşte o basın açıklaması:

SENDİKA ÜYELİK SİSTEMİNDEKİ GERİ DÖNÜŞE ŞİDDETLE KARŞIYIZ
Sendika üyeliğinin “noter” onayından geçmesini düzenleyen kanun hükmü yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereğince 7 Kasım 2013 tarihinde sona erecek ve bu tarihten itibaren e-sendika üyeliği dönemi başlayacaktır. 
Ancak, Türkiye’de sendikal örgütlenmenin önündeki en önemli bariyer olarak kabul ettiğimiz “noter” onaylı sistemin sona ermesi ve e-sendika üyeliğinin yürürlüğe girmesine ilişkin bu Kanun hükmünün erteleneceğine dair duyumlar alınmaktadır.
TEKGIDA-İŞ olarak, yıllardan beri eleştirdiğimiz “noter” sistemini sona erdirecek olan e-sendika üyeliğinin ertelenmesine şiddetle karşı olduğumuzu belirtiriz. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ertelenme yönünde yapılan baskıların hem bir kısım işveren çevresinden hem de bazı işçi sendikalarından geldiği anlaşılmaktadır. 
Birilerinin çıkarları öyle gerektiriyor diye örgütlenme özgürlüğünü zedeleyen en önemli engelin muhafaza edilmesi asla kabul görmemelidir. 
Bu tür bir girişim sendikal yaşamı, sendikal hak ve özgürlükleri kaotik bir ortama itecek, hak ihlallerini arttırarak, sistemi daha büyük bir bilinmezlik ve belirsizlik içine sürükleyecektir. Böyle bir ortamdan tek zarar görecek kesim de işçiler olacaktır. 
Sendikalaşmayı demokratik bir hak değil de bir suç örgütü gibi gören bazı işverenler ile ürettiği sendikal hizmet ile gücüne güvenmeyen bazı işçi sendikalarının, tamamen çıkar kaygısıyla sergiledikleri “erteleme baskısına” boyun eğilmemelidir. 
Bakanlığı ve AKP Hükümetini kendi kanununa sahip çıkmaya, 7 Kasım itibarıyla bütün teknik alt yapı hazırlıklarının tamam olduğunu bildiğimiz e-sendika üyeliği sistemini hayata geçirmeye çağırıyoruz. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM