Tez-Koop İş Sendikası Muğla Şube Genel Kurulu Ve Müteşebbis Heyet Ataması İptal Edildi

Tez-Koop İş Sendikası Muğla Şube Kongresi Ve Müteşebbis Heyet İptal Edildi, Muğla şube kongresine iptal, tez-koop iş sendikası muğla şube genel kurulu iptal edildi, tez koop iş genel merkez yönetiminin atadığı muğla şubesi müteşebbis heyet mahkemede kararıyla iptal edildi.

Tez-Koop İş Sendikası Muğla Şube Genel Kurulu Ve Müteşebbis Heyeti Ataması İptal Edildi

Muğla şube kongresine iptal
TEZ KOOP-İŞ Sendikası, işçilerin talepleri için sendikal mücadele yerine, sendika merkezinin kendine muhalif şubelere, şubelerin de sendika merkezine karşı mücadelesi ile gündeme geliyor. 

Tez Koop-İş merkezinin Muğla ve bölgesinde sendikaya aidat ödeyen binlerce işçinin seçme ve seçilme hakkını elinden alarak kendi atadığı kişilerden bir şube oluşturması daha önce gazetemizde haber olmuştu. Sendika Merkezi iş kolu dışında 71 üye yaparak kongre gerçekleştirmiş, kendi atadıkları kişileri yönetici yapmış ve bu bölgede bulunan yaklaşık üç bin işçiyi bu şubeye bağlamıştı.

Bu bölgede farklı işyerlerinde çalışan üyelerin ve İzmir şubelerinin açtığı dava Yargıtay 7. Hukuk dairesinin 2013/14868 No’lu kararıyla sonuçlandı. Sendika tüzüğüne ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle, Muğla Şubesi Müteşebbis Heyeti ve Sendika Yönetim Kurulu tarafından 25.06.2011 tarihinde yapılan Muğla Şubesi genel kurulu iptal edildi. Kaynak:İzmir/EVRENSEL

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM