Emekçiler Yolsuzluk Mitinginde Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz Dedi

Emekçiler Yolsuzluk Mitinginde Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz Dedi
KESK, DİSK; TMOMB, ve TTB yolsuzluklara karşı Ankara Güvenpark’ta toplanarak miting yaptı. Mitinge; HDP, EMEP, BDP, ÖDP, TKP, CHP, SGBP, HDK bileşenleri, Halkevleri, Pir sultan Abdal Dernekleri Federasyonu, gençlik örgütleri, kadın örgütleri, çok sayıda kitle örgütü ve siyasi parti destek verdi.

Saat 9:00'da toplanan işçi, mühendis, mimar ve doktorlar Sıhhıye meydanına yürüdü. Saat 12:00'da başlayan mitingde, “Bu pisliği halk temizler” “Bozuk düzene sağlam çark olmaz” denildi. Sık sık "Yaşasın sınıf dayanışması" Din, iman dediler, memleketi yediler", "Bu pisliği devrim temizler", "Faşizme karşı omuz omuza", "bu daha başlangıç mücadeleye devam", "hırsız var" sloganları atıldı.

Mitingde sendika ve meslek örgütleri adına, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Disk Genel Başkanı Kani Beko ve KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul birer konuşma yaptı.

KESK Başkanı Lami Özgenin konuşmasından:
Hangi taşı kaldırsak altından yolsuzluğun, kokuşmuşluğun, kirliliğin sahipleri AKP ve Cemaat çıkıyor. Çürüyen düzen kurumları bir bir dökülüyor. Anayasa ve yasalar rafa kaldırılıyor. Bütün devlet kurumları tek kişinin iki dudağı arasından çıkan talimata göre harekete geçiyor. Bir iktidar ortaklığı çatırdarken yeni ittifaklar dizayn ediliyor. 
AKP bir yandan yolsuzluk dosyalarını gizlemeye, bir yandan faşizmi tahkim etmeye çalışıyor. 
 DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun Konuşmasından:  
Bu pisliği halk temizler. Çünkü iktidardaki her saray kavgasında çalınan bizim ekmeğimizdir. Tepemizdeki her çete savaşında gasp edilen bizim alınterimizdir. Ayakkabı kutularından çıkan bizim alınterimizdir, bizim emeğimizdir. Bir ayakkabı kutusundan çıkan 10 bin asgari ücrettir. 
Halk ayakta ve Haziran ayıdan beri bu yağma düzenini, bu zulüm düzeni sallıyor. Haziran direnişi ile beraber AKP iktidarı için “dediğim dedik, çaldığım düdük” devrinin sonuna gelindi.

 KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul Konuşmasından:
Her gün yeni yeni kutular açılıyor, çalıp çırptıkları bir bir ortaya dökülüyor. Yıllardır “hırsız var” diyerek, AKP iktidarının soygun düzenini işaret eden emek ve demokrasi güçleri baskıyla, şiddetle susturulmaya çalışıldı. Gezi direnişinde iktidarın 11 yıllık zulüm düzenine yeter diyenler 'marjinal' ilan edildi. En ağır polis şiddetine maruz kaldı, polis kurşunuyla-copuyla öldürüldü.Böylesi çamura batmış bir düzenin sahipleri, şimdi aynı çamur deryasında birbirleriyle çatışıyor. 
Bizler biliyoruz ki bozuk düzende sağlam çark olmaz! Çetelerin içinde çete arayanların, tüm suçu 'paralel' dünyalara atarak kendilerini 'aklamaya çalışanların yalanlarına karnımız tok. 11 yıldır bu oyunlara gelmediğimiz gibi bugün de gelmeyeceğimizi duyurmak için bir kez daha alanlara çıkıyoruz.Gelin isyanımızı ve yeniden kurma gücümüzü hep bir ağızdan haykıralım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM