Sendikalar Yolsuzluğa Karşı 11 Ocak'ta Ankara Mitinginde Buluşuyor

Sendikalar Yolsuzluğa Karşı 11 Ocak'ta Ankara Mitinginde Buluşuyor 
Sendikalar yolsuzluk ve rüşvete hayır demek için 11 Ocak'ta Ankara mitinginde buluşup 'Bozuk düzende sağlam çark olmaz' diyecek.

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği 'Bozuk düzende sağlam çark olmaz' diyerek yarın Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 'Özgürlük, Demokrasi, Emek, Adalet ve Barış' mitingi yapacak.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, AKP ile Cemaat arasındaki kavgayla ortaya saçılan yolsuzlukları protesto etmek için yarın Ankara'da büyük bir miting gerçekleştirecek.

Yurdun dört bir yanından gelen kuruluşlar, saat 9.00'da Ankara Hipodrum'da toplanacak. Buradan saat 9.30'da başlayacak yürüyüş Sıhhiye Meydanı'nda son bulacak ve 12.00'de yapılacak mitingle sona erecek. Bu kapsamda "Bu pisliği halk temizleyecek" demeye hazırlanan sendika ve meslek örgütleri dün istanbul, Ankara ve izmir'de yaptıkları basın açıklaması ile mitinge çağrı yaptı.

Güvenpark'ta kurumlar adına açıklamayı KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptı. Tombul, "Yıllardır 'hırsız var' diyerek, AKP iktidarının soygun düzenini işaret eden emek ve demokrasi güçleri baskıyla, şiddetle susturulmaya çalışıldı. Gezi direnişinde iktidarın 11 yıllık zulüm düzenine yeter diyenler 'marjinal' ilan edildi. En ağır polis şiddetine maruz kaldı, polis kurşunuylacopuyla öldürüldü. Böylesi çamura batmış bir düzenin sahipleri, şimdi aynı çamur deryasında birbirleriyle çatışıyor" dedi.

"Yolsuzluğun, yoksulluğun, zulüm düzenini kuranlar, tutuştukları saray kavgasında çamurun içinde debelenmeye devam etsinler" diyen Tombul, günün emekçiler için hesap sorma günü olduğunu belirtti. "Bizler biliyoruz ki bozuk düzende sağlam çark olmaz" şeklinde konuşan Tombul, şunları söyledi: "Artık yeter. Çetelerin içinde çete arayanların, tüm suçu 'paralel' dünyalara atarak kendilerini 'ak'lamaya çalışanların yalanlarına karnımız tok. 11 yıldır bu oyunlara gelmediğimiz gibi bugün de gelmeyeceğimizi duyurmak için bir kez daha alanlara çıkıyoruz.

Emek ve demokrasi güçleri olarak 11 Ocak Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz 'Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitinginde bu düzenden rahatsız olan herkesle, sesimize ses gücümüze güç katalım, faşizme karşı omuz omuza diyelim."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM