Taşeron İşçiye Kadro Verildi Haberi Çalışma Bakanlığı Tarafından Yalanlandı

Taşeron İşçiye Kadro Verildi Haberi Çalışma Bakanlığı Tarafından Yalanlandı
Taşeron işçiye kadro verildi haberlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yalanladı. Son günlerde medyada yer alan '600 bin taşeron işçiye kadro verildi' haberlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yalanlama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada,"Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan 600 bin taşeron işçisine kadro verileceğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

İşte o açıklama: 
Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan 600 bin taşeron işçisine kadro verileceğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Alt işverenlik ilişkisinde işçilerimizin özellikle kıdem tazminatına hak kazanmaları, yıllık ücretli izinlerini kullanmaları, sendikal haklardan faydalanabilmeleri, ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesi sorunlarının çözümünde yoğunlaşan çalışmalar sürdürülmektedir. 
Taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili çalışmalar yapıldığı, hatta bu çalışmaların tamamlandığı yönündeki haber ve yorumlar kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. 
Çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek ve çalışma barışını sağlamak gibi temel görevleri olan Bakanlığımızın alt işveren işçilerinin kadroya alınması gibi bir çalışması bulunmamakla birlikte, çalışanların sorunlarının, sosyal tarafların katılımıyla çözülmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar