Ankara'da 1 Mayıs Sıhhiye Meydanı'nda Kutlanacak

Ankara'da 1 Mayıs Sıhhiye Meydanı'nda Kutlanacak 
TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve diğer demokratik kitle örgütleri, 1 Mayıs’ı Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda birlikte kutlama kararı aldı.

Konuya ilişkin TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Mesut Yıldırım'ın yapmış olduğu Basın açıklaması şöyle:
Değerli basın emekçileri,
Bildiğiniz gibi, işçi ve memur konfederasyonları, bu yıl 1 Mayıs’ı, merkezi olarak farklı alanlarda kutlama kararı almıştır. 
Ancak, emek ve meslek örgütlerinin yerel bileşenleri, ülkemizin hemen her yerinde, 1 Mayıs’ı birlikte, alanlarda kutlayacaktır. 
Bu nedenle, biz TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve diğer demokratik kitle örgütleri, 1 Mayıs’ı Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda kutlama kararı aldık.1 Mayıs kutlaması, amacına uygun bir biçimde, barış içinde, Kimseyi kırmadan, dökmeden bayram havasında kutlanacaktır.
İşçi sınıfının sorunları ve talepleri, en gür sesimizle, Sıhhiye Meydanı’nda dile getirilecektir. Çalışanların demokratik, ekonomik ve sosyal hak ve talepleri, Sıhhiye Meydanı’nda ifadesini bulacaktır. Toplumun emekten yana tüm kesimleriyle, birlik ve dayanışma içinde olacağımız bu anlamlı günde, tüm emekçileri, emek dostlarını, demokrasiden, özgürlüklerden yana herkesi ve Ankara halkını Sıhhiye Meydanı’na bekliyoruz. Bizim için 1 Mayıs, çoğulcu, özgürlükçü ve katılımcı demokratik yapının Tüm kurum ve kurallarıyla kurulması ve sürdürülmesinin, Sosyal devlet ve sosyal adalete dayalı bir yapının oluşturulması mücadelesinin ve emeğin değerinin ortaya konmasının bir aracıdır. Taleplerimizi en geniş katılımla ve etkili bir biçimde dile getirmenin, yüksek sesle haykırmanın bir yoludur. Bir çatışma ve gerginlik nedeni asla değildir. Önemli olan bu anlamlı günü barış içinde ve etkili bir biçimde kutlamaktır… Bu nedenle, Ankara halkına da buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Halkımızın içi rahat olsun. Bu 1 Mayıs’ı Sıhhiye’de hep birlikte bir bayram havasında kutlayacağız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar