Türk iş Başkanlar Kurulu Taşeron Yasası Bildirisi

Türk-iş Başkanlar Kurulu Taşeron Yasası Bildirisi
Türk-İş Başkanlar Kurulu kamuoyunda “taşeron yasası” olarak bilinen, "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı değerlendirmek üzere 4 Haziran 2014 çarşamba günü Ankara’da olağanüstü toplanmıştır.

Türk- İş Başkanlar Kurulu aşağıdaki hususların kamuoyuna duyurulmasına karar vermiştir.

Türk-İş Başkanlar Kurulu Bildirisi:

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevkedilen “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile gerekçesi konusunda sosyal taraflarla paylaşım yapılmamış ve katkıları istenmemiştir.

  • Çalışma yaşamının kanayan yarası olan ve kamuoyunda “taşeron” olarak bilinen alt işveren uygulamasının yol açtığı sorunların çözümüne yönelik olarak hazırlandığı ileri sürülen bu tasarı ile birlikte Soma’da meydana gelen facianın görünür kıldığı sorunların çözümü de birlikte düşünülmektedir.

  • TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısında, taşeron yasasında getirilmek istenen düzenlemelerin içeriğine yönelik yapılan sunumu, üç işçi konfederasyonu TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Genel Başkanlarının 03 Haziran 2014 Salı günü Konfederasyonumuz genel merkezinde yapılan toplantı sonrası vardıkları mutabakatı ve hazırlanan önerileri olumlu karşılamıştır.

  • TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanan tasarının, yasalaşma sürecinin her aşamasında yakından izlenmesinin önemine işaret etmiş, gelişmeler dikkate alınarak gerektiğinde etkin eylemlerin yapılmasını kararlaştırmıştır.

  • TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Üç İşçi Konfederasyonu Genel Başkanlarının Başbakan ile toplantı devam ederken yaptıkları görüşmenin sonuçlarını ayrıca değerlendirmiş, ortak önerilerin önemli ölçüde kabul edilmesini ve aynı gün oluşturulacak bir çalışma grubunda üst düzeyde konunun yeniden sosyal taraflarla müzakeresini, çözüm yolunda olumlu ve dikkatle izlenen bir adım olarak değerlendirmiştir.

  • TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek üzere sürekli toplantı halinde bulunma kararı almıştır. Aynı gün geç saatlere kadar Üç İşçi Konfederasyonu Genel Başkanları müzakereleri sürdürmüş, yapılan çalışmalar sonrası mutabakatla hazırlanan ortak öneriler önemli ölçüde kabul edilmiştir.

  • Maden işçileri için getirilmesi öngörülen düzenlemeler olumlu karşılanmıştır.

  • TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, başta Yatağan enerji santralleri ile madenler olmak üzere özelleştirmenin durdurulmasını talep etmektedir.

  • TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Soma’da 301 maden şehidi ile birlikte iş kazalarında hayatını kaybeden tüm işçi arkadaşlarımızı rahmetle anmakta, yakınlarına sabır dilemektedir. Meydana gelen facia ile ilgili gelişmelerin takipçisi olarak sorumluların en kısa zamanda cezalandırılması talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz.” 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar