Anadolu Holding Migros'u Satın Alıyor

Anadolu Holding Migros'u Satın Alıyor
Tuncay Özilhan'ın patronu olduğu Anadolu Endüstri Holding, perakende devi Migros'un yüzde 40.25 hissesine, hisse başına 26 liradan almaya talip oldu. 

Migros tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding'in Migros'un yüzde 40.25 hissesi için muhtemel satış görüşmeleri içerisinde oldukları belirtilerek, "Migros Ticaret'in yüzde 40.25 hissesi için, Anadolu Endüstri Holding'in BC Partners'a verdiği bağlayıcı olmayan teklifi akabinde durum tespit süreçleri (due diligence) dahil münhasıran müzakere süreci başlamıştır" denildi.

Açıklamada, tarafların herhangi bir anlaşmaya varacaklarına dair bir güvence bulunmadığı da belirtildi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan WSJ Türkiye’ye yaptığı açıklamada, Gruba perakende sektöründe önemli bir marka kazandırmak istediklerini bu çerçevede sektörde lider Migros’a ortak olmaya karar verdiklerini söyledi.

Özilhan, “Gruba güçlü bir marka kazandırmak istiyorduk. Bu çerçevede ilk adımı attık” ifadelerini kullanırken, hisselerin piyasa değerinden yüzde 24 primli alınmasını nedeni ise şöyle açıkladı: “Şirketin yönetimine giriyoruz. Böyle bir durumda fiyatın piyasa fiyatından yüksek olması doğaldır.”

Aynı zamanda alkollü içecek üretimi yapan Andolu Grubu’nun, alkollü satış yapan market zincirlerindeki azalışın Migros’a yatırım kararında etkisi olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Bunun kararımızla bir ilgisi yok. Bizim Migros’ta alkollü içki satışlarımızın toplam satışlarımız içindeki payı yüzde 5’in altında. Bu kadar para, sırf bu satış devam etsin diye verilmez” cevabını verdi.

Kaynak:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar