DİSK Ve KESK 13 Aralık Ankara Mitingine Destek İçin CHP'yi Ziyaret Etti

DİSK Ve KESK 13 Aralık Ankara Mitingine Destek İçin CHP'yi Ziyaret Etti
DİSK ve KESK heyeti 13 Aralık'ta “Saraylar Değil Ekmeğimiz Büyüsün!” sloganıyla Ankara Sıhiye Meydanı'nda yapılacak mitingine destek İçin CHP'yi ziyaret etti

KESK ve DİSK yöneticileri 13 Aralık Ankara mitingine destek için CHP’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ile KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Remzi Çalışkan, KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz hazır bulundular.

TBMM’de görüşülmekte olan bütçe görüşmelerine ilişkin “Halk İçin Bütçe!” “Demokratik Türkiye!” talepleri doğrultusunda ve “Saraylar Değil Ekmeğimiz Büyüsün!” sloganıyla 13 Aralık Cumartesi günü Ankara Sıhhiye gerçekleştirilecek mitinge destek için CHP’yi ziyaret eden DİSK ve KESK yöneticileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ile bir araya geldiler.

Ziyarette, AKP Hükümetinin sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda bir bütçe öngördüğü, bununda zaten yoksulluk sınırında yaşayan işçileri emekçileri daha ağır sefalete mahkûm edeceğini dile getiren KESK’li ve DİSK’li yöneticiler, CHP’den gerek bütçe görüşmelerinde gerekse de Ankara Sıhhiye’de düzenlenecek mitinge destek istediler.

Görüşmede KESK ve DİSK heyeti, başta ana muhalefet Partisi CHP olmak üzere, parlamentoda bulunan diğer muhalefet partilerinden, bütçenin bir avuç sermayedar için değil, milyonlarca işçinin, emekçinin ve emeklinin insanca yaşayabileceği şekilde düzenlemesi için daha yoğun çaba göstermelerini istedi. CHP heyeti ise bu konuda üzerlerine düşeni yerine getireceklerini, işçilerin emekçilerin ve emeklilerin taleplerinin talepleri olduğunu belirterek, düzenlenecek mitinge kitlesel katılım göstereceklerini belirttiler.

Kaynak: disk.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM