DİSK'e Bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Grevi Bakanlar Kurulu Kararıyla Ertelendi

Birleşik Metal İş Sendikası Grevi Bakanlar Kurulu Kararıyla Ertelendi 
DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın 22 fabrikada 15 bin üyesi ile 29 Ocak 2015 tarihinde başlattığı grev, Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Ocak 2015 tarihinde 60 gün süreyle ertelendi. Kararda grevin, "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu iddia edildi. Grev erteleme kararı, 30 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.  

Resmi Gazete'de yayınlanan  Bakanlar Kurulu kararında, “Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, millî güvenliği bozucu nitelikte olduğu görüldüğünden altmış gün süreyle ertelenmesi; 18/10/2012 tarihli ve 6356 sayılı Kanunun 63 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 29/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.” denildi.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun Açıklması: 
Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu grev erteleme kararından sonra yaptığı ilk açıklamada, "Grev kararı insanların elinde alarak işyerinde huzurlu bir ortamın olacağını düşünenler yanılıyor Bizim sektör, erteleme şartlarını taşıyan bir sektör değil. Ülke güvenliği ile ne ilgisi var. MESS’in başvurusu sonrası böyle bir karar alındığını düşünüyoruz. Ancak, MESS bunu yaparak fabrikaları uzun vadeli bir kaosun içine soktu. Bizi zorla içeri soksalar da, içeride huzurlu bir ortamın olmayacağı belli" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar