Türk İş Genel Sekreteri Ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak: Kıdem Tazminatı Kırmızı Çizgimizdir Kaldırılmasına İzin Vermeyeceğiz Dedi

Pevrul Kavlak: Kıdem Tazminatı Kırmızı Çizgimizdir Kaldırılmasına İzin Vermeyeceğiz 
Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir kaldırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

Türk Metal Sendikası Zonguldak Ereğli Türk Metal Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, kıdem tazminatının kaldırılmasına izin vermeyeceklerini, kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Kavlak, "Bu ülkede, özellikle örgütsüz kesimdeki emekçiler, ellerine geçen parayla, bırakın tasarruf yapmayı, ay sonunu bile zor getiriyor. Bir kenara üç kuruş para ayıramıyor. Tek umudu var; bir gün emekli olduğunda alacağı kıdem tazminatı. Bir zamanlar ev alabildiği kıdem tazminatı. O para oğlunun düğün parası, o para hastalığında doktor parası, o para onun kefen parası, kefen. Hiç merak etmeyin, dert etmeyin, kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk -İş'in kırmızı çizgisidir." dedi. 
Kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine sert tepki gösteren Kavlak'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle: 
"Bu ülkenin ekmeğe muhtaç insanlarının, işsizlerinin sırtından para kazanmak isteyenlerin, onları köle gibi alıp satmak isteyenlerin Allah gözünü doyursun. Buradan söylüyorum. Bizi, bunlarla test etmeye, çaresizliğe mahkum etmeye, köleliği kabul etmeye zorlamayın. Bunu kabul etmeyeceğiz. Çalışma hayatının gündeminde üç konu var. Kıdem tazminatı, taşeronlaşma ve özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilmesi. Bu üç önemli konuyu, olduğu gibi 2015 yılına taşıyoruz.  
Ülkemizde siyasi gündem her gün değişiyor. Hatta bazen aynı gün içinde farklılaşıyor. Ama çalışma hayatının gündemi hiç değişmiyor. Yani, gelecek yıl da aynı gündemin peşinden koşacağız. Özellikle, kıdem tazminatı meselesinde sular hiç durulmuyor. Kapalı kapılar ardında planlar, projeler hazırlanıyor.  
Yıllarca, işçi hak ve özgürlüklerini, sendikal özgürlükleri budadılar. Bunlar yetmedi, daha fazla budamanın yollarını arıyorlar. Son kalemiz kıdem tazminatını da ortadan kaldırmak istiyorlar. Hep bizden almak istiyorlar. Bu ülkede, özellikle örgütsüz kesimdeki emekçiler, ellerine geçen parayla, bırakın tasarruf yapmayı, ay sonunu bile zor getiriyor. Bir kenara üç kuruş para ayıramıyor. Tek umudu var: bir gün emekli olduğunda alacağı kıdem tazminatı. Bir zamanlar ev alabildiği kıdem tazminatı. O para oğlunun düğün parası, o para hastalığında doktor parası, o para onun kefen parası, kefen. 
Hiç merak etmeyin, dert etmeyin, kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk -İş'in kırmızı çizgisidir. Biz, sizlerle birlikte, kol kola, omuz omuza, kaya gibi sağlam durduğumuz sürece, onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Haklarımızı onlara budatmayacağız. Direneceğiz, direneceğiz, sonuna kadar direneceğiz."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM