Manisa'da Kamyonet Kasasında Taşınan 15 Tarim İşçisi Öldü

Manisa'da Kamyonet Kasasında Taşınan 15 Tarim İşçisi Öldü 
Manisa'nın Salihli'ye bağlı Çökelek köyünden Gölmarmara ilçesine yaprak toplamak için giden tarım işçilerinin bulunduğu kamyonet ile süt tankeri çarpıştı. Meydana gelen kazada kamyonet kasasında taşınan 15 tarım işçisi öldü. Bir işçi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

CHP Manisa Milletvekili Özgül Özel açıklama yaptı
CHP Manisa milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kilosu 1,5 TL'lik asma yaprağı için öldüler." dedi. Özel, “Soma’da olduğu gibi; bir dayıbaşı var. Çekiyor kamyoneti köye. Kaç kadın binebilirse kamyonete 13- 14 kadın binmiş. Kilosu 1,5 TL’den asma yaprağı toplamaya gidiyorlar. Kadınlar 11’e kadar çalışacaklar 6 bilemediniz 7 kilo asma yaprağı toplayabilecek, 9 TL alacak. Bir ay boyunca çalışabilse ayda 300 TL’ye yakın para geçebilecek. Bir ortaçağ düzeni, bir ilkellik” diye konuştu.

Özel,"Manisa’nın en büyük 3 ilçesinden 2’si olan Akhisar ve Salihli ilçelerini birbirine bağlayan ve güzel ve şirin ilçemiz Gölmarmara’dan geçen, bu ilçemizin de her iki büyük ilçemize ulaşımını sağlayan 59 kilometre uzunluğundaki yol, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 1998’de ihale edilmiş ancak bugüne kadar sadece 17 kilometrelik kesimi tamamlanmıştır. İktidarın her dönem seçilen milletvekilleri bir yıl içinde bu yolun bitirileceği sözünü vermesine rağmen, Salihli-Akhisar bölünmüş yolu henüz bitirilmemiştir." açıklamasını yaptı.

Kazada ölen işçilerin isimleri açıklandı
Kamyonet sürücü Seyde Aydın (52), karısı Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM