AKP'nin Seçim Beyannamesinde Açıkladığı Emekli Zammı Memur Emeklilerini Kapsamıyor

AKP'nin Seçim Beyannamesinde Açıkladığı Emekli Zammı Memur Emeklilerini Kapsamıyor
AKP’nin seçim beyannamesinde emeklilere yapılması öngörülen aylık 100 liralık zammın, memur emeklilerini kapsamadığı ortaya çıktı. Yıllık bin 200 liralık emekli zammı sadece işçi ve Bağ-Kur emeklilerini kapsıyor.

AKP Genel Başkanı ve Geçici Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde 1 Kasım seçimleri için hazırlanan  seçim bildirgesini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu emekli maaşlarına zamma ilişkin yaptığı açıklamada, “Bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde bin 200 lira ek zam yapıyoruz. Bütün emeklilerimize, hepsine ayda 100, yılda bin 200 lira takribi durumuna göre 1 veya 1,5 maaş yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun” dedi.

Ancak AKP’nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı broşürler ve “Huzur ve İstikrarla Türkiye’nin Yol Haritası 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri Seçim Beyannamesi” incelendiğinde emekliye yapılacak zammın memur emeklisini kapsamadığı ortaya çıktı.

1 Kasım seçimler için AKP tarafından hazırlanan “AK Parti Emeklilerin Yanında” başlığını taşıyan broşürde, “Memur emeklilerimize verdiğimiz gibi tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerimize de yıllık ilave bin 200 TL vereceğiz” ifadesi yer alıyor.

AKP’nin 288 sayfalık 1 Kasım seçim beyannamesinde ise, “Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerimize de önümüzdeki dönemde yıllık ilave bin 200 TL vereceğiz” ifadesi yer alıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM