Enerji Sen'in DİSK'e Üyeliği Neden Bekletiliyor

Enerji Sen DİSK'e kabul edilmeli
Enerji Sen’in DİSK’e üyelik başvurusunun ardından yaşanan belirsizliğe dair açıklamaları üzerine eski DİSK genel başkanlarından CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Rıdvan Budak ve eski DİSK Genel Sekreteri Mehmet Atay’la görüştük

Enerji Sen’in DİSK’e üyeliği konusunda net bir karar çıkmaması üzerine Enerji Sen bir açıklama yapmıştı. Enerji Sen, DİSK yönetiminin tavrının en hafif deyimle “oyalama” anlamına geldiğini belirtti. Enerji Sen’in DİSK’e üye olması durumunda Lastik-İş Sendikası’nın DİSK Yönetim Kurulu’ndan istifa edeceğini belirtmesi de Enerji Sen tarafından ‘iyi niyet ve samimiyet kurallarıyla bağdaşmayan bir durum’ olarak değerlendirildi.

Çelebi: Konu ile ilgili ilkesel kararlar var
Gelişmeleri takip ettiğini Süleyman Çelebi, konuyla ilgili kendisinin bir değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını belirterek başladığı konuşmasında kendi yönetimleri zamanında DİSK’e başvuran sendikaların üyelikleri konusunda bazı ilkesel kararlar aldıklarını söyledi. Başkanlığı döneminde DİSK’e üye olmak isteyen sendikanın en az 1.000 üyesi olması gerektiğine ilişkin bir karar aldıklarını belirten Çelebi, halen böylesi bir kararın uygulanıp uygulanmadığı konusunda bir bilgisi olmadığını söyledi.

“Enerji Sen’in üye sayısı ve üyelerinin yapısı konusunda bir bilgim yok” diyen Çelebi, DİSK’teki Enerji Sen belirsizliği hakkında da bilgisi olmadığını söyledi.

‘Enerji Sen’in oyalandığını düşünüyorum’
Eski DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak ise şunları söyledi: “Enerji Sen’in oyalandığını düşünüyorum. Enerji Sen’in DİSK’e üyeliğinin kabul edilmesi gerekir. İşçi sınıfının örgütlenme ihtiyacının giderek arttığı bir dönemde Enerji Sen gibi bir sendikanın DİSK’e üyelik başvurusunun kabul edilmesi gerekir. Eğer Enerji Sen bizim dönemimizde başvuru yapsaydı anında kabul ederdik.”

‘Enerji Sen kabul edilmeli’
Eski DİSK Genel Sekreteri Mehmet Atay, enerji iş kolunda DİSK’in bir sendikası olmadığını ve Enerji Sen’in militan mücadelesiyle öne çıktığını söyledi. “Anadolu’nun birçok kentinde Enerji Sen örgütleniyor, militan bir mücadelesiyle öne çıkıyor” diyen Atay, Enerji Sen’in üyeliğinin kabul edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Enerji Sen, 2010 yılında yaptığı genel kurulda DİSK’e katılma kararı almış ve DİSK’e üyelik için başvuruda bulunmuştu. Enerji Sen’in başvurusu reddedilmedi ancak 2012’deki DİSK Genel Kurulu’ndagörüşülmek üzere ertelendi. 10-12 Şubat 2012’deki DİSK Genel Kurulu’nda da Enerji Sen’in üyeliği konusunun oylanmayacağı ancak üyelik başvurusunun yeni seçilecek yönetim kurulu tarafından değerlendirileceği söylendi. DİSK Yönetim Kurulu, Enerji Sen’in üyelik başvurusunu 5 ay sonra değerlendirdi. Enerji Sen’in DİSK’e üyeliğine dair ilk başvurusuna DİSK 7 ay sonra cevap vermiş, üyeliğin genel kurulda görüşülmesi gerektiğini söylemişti. Sendika.Org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM