ÖSYM Başkanı KPSS Sınavları Gerekirse İptal Edilebilir Dedi


 ÖSYM Başkanı KPSS Sınavları Gerekirse İptal Edilebilir Dedi
"Sınavları iptal edilebilir"
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin “Sınavın iptali hiç hoş olmayan bir konu. Ama şu var, somut veriler olduğunda bunları kimlerin kullandığını tespit edebiliriz, kimlerin kullandığını tespit ettiğimizde onların sınavlarını iptal ederiz ama genel olarak sınavı iptal edecek bir durumun olduğuna ben ihtimal veremiyorum, çünkü şimdiye kadarki analizlerimiz bunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, yaptıkları analizlerde bu sınavda bir haksızlık olduğu yolunda bir bulgunun söz konusu olmadığını belirterek, “O nedenle adaylarımızın içlerinin rahat olmasını istiyoruz ve bu tür asılsız iddialara çok da değer vermemelerini, özellikle bizim internet sayfamızdan yapacağımız duyurulara önem vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin, “Tüm Ankara'nın cumartesi sabah ve cumartesi öğleden sonra oturumlarının analizlerini yaptık, cevap kağıtlarını okuduk. Bu analizler bize şunu gösteriyor, geçtiğimiz yıllarla mukayese ettiğimiz zaman burada olağan dışı bir durum söz konusu değil” dedi.

Demir, gelen bütün evrakı analiz edeceklerini, inceleyeceklerini belirterek, “Bu bilgileri kamuoyuyla zaman zaman paylaşacağız” diye konuştu.

Ali Demir, geçen hafta sonu yapılan KPSS ile ilgili iddialara yönelik AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

ÖSYM'nin yoğun bir sınav maratonu içinde olduğunu, Lisans Yerleştirme Sınavı'na iki milyona yakın adayın girdiğini ve bu adayların evraklarının okunduğunu söyledi.

ÖSYS kılavuzunun da internet sitesinde yayımlandığını anımsatan Demir, adayların kontenjanları görebileceğini, ciddi sayıda kontenjan artışının söz konusu olduğunu belirtti.

Demir, “Bu hafta sonu aynı güvenlik çerçevesi içerisinde, aynı güvenlik tedbirleri içerisinde hatta bir miktar daha güvenlik tedbirlerini artırarak 7-8 Temmuz tarihlerinde KPSS lisans sınavını gerçekleştirdik. Türkiye'de özellikle kamuda görev almak isteyen vatandaşlarımızın çok rağbet ettikleri ve buradan alacakları puanlarla kamuda memur ya da öğretmen olacakları bir sınav, o yüzden çok kritik, çok değerli bir sınavımız” diye konuştu.

KPSS'nin cumartesi günü sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür sorularına yer verildiğini anımsatan Demir, bu oturuma 980 binden fazla adayın katıldığını söyledi. Öğleden sonra yapılan eğitim bilimleri sınavına ise 300 bine yakın adayın girdiğini ifade eden Demir, pazar günü yapılan sınavlarla birlikte toplam 1 milyon 500 bin kadar adayın sınava alındığını kaydetti.

Demir, “Biz gerek sınav öncesinde, gerek sınav evrakımızın nakliyesi esnasında, gerek sınavların yapıldığı binalardaki güvenlik tedbirlerimiz olarak, gerekse sınav sonrasında evrakın dönüşündeki güvenlik tedbirlerimiz olarak büyük bir dikkat ve özen içerisinde bu sınavları gerçekleştirdik” diye konuştu... devamı için linki tıklayınız. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM