IKEA İşvereninin Sendika Düşmanlığına Koop İş Sendikası'nın Cevabı

IKEA İşvereninin Sendika Düşmanlığına Koop İş Sendikası'nın Cevabı
IKEA işvereninin sendika düşmanlığı devam ediyor. Koop-İş Sendikası'na üye olan işçileri akıl almaz yöntemlerle istifaya zorlayan İKEA yönetimi, sendika üyesi olmayanları dahi üyeymiş gibi notere götürerek istifa ettiriyor.

IKEA yönetimi, daha önce de Koop İş Sendikası'nın uluslararası örgütlerle basın açıklaması yapmasını engellemek için, bir bildiri yayınlamış, "sendikaya üye olmanın doğal bir hak olduğunu" vurgulamıştı. Ancak,   sendikadan istifa edin baskılarını gizi gizli sürdürmüştü.


(IKEA İşvereninin Sendikayı Tanıdığına İlişkin Açıklaması:

IKEA'ya Koop-İş'ten Yanıt: “İŞVEREN PANİKTE” 
KOOP-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Metin Güney, IKEA/ MAPA Mobilya Türkiye mağazalarında gerçekleştirdikleri örgütlenme çalışmalarının, IKEA Türkiye yönetimini paniklettiğini söyledi. KOOP-İŞ Sendikası’nın IKEA Türkiye yönetiminin sendikalaşmanın önüne geçmek için her türlü baskıyı yaptığını duyurmasının ardından IKEA işvereni, kamuoyunu yanıltıcı şekilde basın açıklaması yaparak hukuksuzluğunu örtme çabası içine girdi. KOOP-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Metin Güney, “IKEA Türkiye yönetimi, sendikalı olmayanları bile sendikalı olduğu iddiasıyla istifa ettirerek içine düştüğü acziyeti gözler önüne sermektedir” dedi.

“BASKILARA SON VERİN”
IKEA MAPA Mobilya’dan yapılan açıklamada, “Sendika üyesi çalışanlara, sendikadan ayrılmaları için herhangi bir baskı ya da tehdit söz konusu değildir” denilmişti. KOOP-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Metin Güney, bu iddiayı öne süren IKEA Türkiye yönetimine şöyle seslendi: “Baskı ve tehdidin olmadığı söyleyen siz işverenlere soruyorum. Başka illerdeki IKEA mağazalarında çalışan üyelerimizi İstanbul’a çağırıp İstanbul’daki noterlerde istifa ettirmeniz baskı ve tehdit değil mi? Sendikamıza hiç üye olmamış çalışanları bile sendika üyesiymiş gibi istifa ettirmeniz baskı ve tehdit değil mi? Üyelerimizin anne ve babalarını evlerinden telefonla arayarak çocuklarını sendika üyeliğinden istifa ettirme çabalarınız baskı ve tehdit değil mi?”

“BELGE VE BİLGİLER ELİMİZDE”

Metin Güney, IKEA / MAPA Mobilya Türkiye yönetiminin uygulamalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Yapılan baskı ve tehditlere ilişkin bilgi ve belgeler elimizde. IKEA yönetimine açıkça duyurmak isterim ki; bu belge ve bilgiler gerektiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu insan haklarına aykırı tutumunuzun elbette bir karşılığı olacaktır. Örgütlenme çalışmalarımızı hiçbir şekilde engelleyemeyeceksiniz. Yasaların bize verdiği güçle yapacağımız eylemlerde IKEA’da çalışan kardeşlerimizin hakları için sonuna kadar haykıracağız” dedi.

“SENDİKA DÜŞMANI DİYE ANILACAKSINIZ”

Yapılacak eylemlerle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Güney şöyle konuştu: “Kamuoyuna sesimizi duyurmak için yapacağımız eylemler büyük ve devamlı olacaktır. Sendikamızın IKEA / MAPA Mobilya Türkiye mağazalarında örgütlenmesinin önüne geçilemeyecektir. Bizler çalışanları eninde sonunda sendikalı yapacağız. Ama işverenin tutumu böyle sürerse, IKEA Türkiye tüm dünyada sendika düşmanı olarak tanınacak. Ve bu durum, IKEA Türkiye yönetiminin başarısı olarak IKEA tarihinde yerini alacaktır!” koopis.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM