İş Kanununa Göre Ölüm İzni Kaç Gün 4857 Sayılı İş Kanuna Göre Ölüm İzni Kaç Gündür

4857 Sayılı İş Kanununa Göre Ölüm İzni Kaç Gündür, İş Kanununa Göre Ölüm İzni Ne Kadardır, iş kanununa göre ölüm izni kaç gün,  iş kanununa göre ölüm izni üç gündür,  iş kanunu ölüm izni süresi, 4857 sayılı iş kanununda ölüm izni kaç gündür,  iş kanunu ölüm izni, iş kanunu 4857 ölüm izni, iş kanunu ölüm izni kaç gün, iş kanunu ölüm izni ne kadar.

4857 Sayılı İş Kanuna Göre Ölüm İzni Kaç Gündür
Ölüm izni İş Kanununun  46. maddesinin b) fikrasında düzenlenmiştir.  Ana veya babanın, eşin, kardeş veya çocukların ölümünde üç güne kadar ölüm izni verilir.

Ölüm izninde işçiye ücret ödeneceğine dair açık bir hüküm yoktur. Ancak ölüm izinlerini kullanan işçilerin izinli oldukları günler İş Kanunu’nun, 46 ve 55. maddesine göre hafta tatiline ve yıllık izine hak kazanmak için çalışılmış sayılacaktır. Dolayısıyla ölüm  izinleri de ücretli izin olarak yorumlanmalıdır. Diğer bir ifadeyle ölüm iznine giden işçiye ücreti  ödenmelidir.

Yorumlar

  1. hala amca gibi birinci derecede akrabalar için gecerli değilmi?

    YanıtlaSil
  2. Hala dayi amca teyze ve onlarin cocuklari 1 . Dereceden akrabalar degil..

    YanıtlaSil
  3. haftanın hangi günü olduğuna bakılmaksızın 3 gün mü? 3 iş günü mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. derecede ölen yakınları için üç gün ibaresine yer verilmiş, iş günü diye bir ifade yok. örneğin ; babasının ölümü cuma günü olan bir çalışan üç günlük sürenin bitiminde yani pazartesi iş başı yapması gerekir.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar