Yatağan İşçileri Bugün Ankara'da

Yatağan İşçileri Bugün Ankara'da
Hükümet bu sesi duyacak!
Yatağan işçileri, aileleriyle birlikte bugün Ankara’da olacak. Özelleştirmelerin iptali için eylem yapacak olan işçiler, “Hükümet bu sesi duyacak!” diye konuştu

Muğla Yatağan’da 131 gündür termik santralların ve maden sahalarının özelleştirilmesine karşı direnişlerini sürdüren maden ve enerji işçileri, dün Ankara’ya doğru yola çıktı. İşçiler, bugün aileleriyle birlikte Ankara’da olacak.

İşçilerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde gerçekleştireceği eyleme, çok sayıda emek örgütü, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti de destek verecek.

Yatağan’dan dün yola çıkan işçiler, eylem öncesi gazetemize konuştu. Yatağan Termik Santralında 25 yıldır çalışan Hikmet Turan, “Ankara’ya eşimizle dostumuzla, ailelerimizle yürüyeceğiz. Onların geleceği için mücadele ediyoruz.” dedi. Milas’ta yaptıkları mitingin yanı sıra, bugüne dek çok sayıda eylem gerçekleştirdiklerini hatırlatan Turan, “Buna karşın hükümet bizi görmedi, duymadı. Onlar bizi görene dek mücadele etmeye kararlıyız. Üzerimizdeki direniş yelekleri bizim kefenimizdir, Yatağan’ı sattırmayacağız!” diye konuştu.

‘ÇOCUĞUMUZUN GELECEĞİ İÇİN...’
Yatağan’da özelleştirme girişimlerinin 2000 yılında başladığına dikkat çeken Turan, “O dönem biz yine mücadele ettik ve sattırmadık. O zaman da polisi, askeri karşımıza dikilmişti, ama başaramadılar” dedi. Özelleştirmelerle birlikte Yatağan’da en az 15 bin insanın mağdur edileceğini vurgulayan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümeti, özelleştirme kararının geri alınması için uyarıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için yürüyoruz. Bu yürüyüş tarihe geçecek, Ankara’dan sesimizi haykıracağız, termik santralı sattırmayacağız.”

‘BİZE DİRENMEK DÜŞÜYOR’
Termik santral işçilerinden Uğur Kılıç ise şunları kaydetti: “Biz yıllarca bu fabrikalara emeğimizi verdik. Haklı olarak alınterimizin peşindeyiz. Milas’ta yaptığımız mitingde, dost düşman herkes kararlı olduğumuzu gördü. Ankara’ya yürümek büyük bir özveri işi. Ama sesimizi duymak istemiyorlar. Her türlü kararı aleyhimize alırken bize dönüp bakmıyorlar.”
“Bize de haliyle direnmek düşüyor.” diyen Kılıç, “Burada çocuklarımızın geleceği söz konusu. Binlerce insan mağdur olacak. Bu yüzden Ankara’ya gidiyoruz. Bütün halkımızı da desteğe çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘HÜKÜMETİ UYARIYORUZ’
Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, özelleştirme ihalesinin Nisan ayına ertelendiğine, ancak bunun yeterli olmadığına dikkat çekti. Özelleştirme kararının tamamen iptalini istediklerini dile getiren Erçelik, “Bu süreç devam ederse Nisan’da yine Ankara’da olacağız. Hükümeti uyarıyoruz, özelleştirmelere son verin!” dedi.

***

SGBP: Yüreğimiz ve gücümüz sizinle

Sendikal Güç Birliği Platformu, Yatağan işçilerine destek için bugün Ankara’da olacaklarını duyurdu.

SGBP Dönem Sözcüsü ve Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “24 Ocak Ankara buluşması emeğin ve emekçilerin kendi gücünü yeniden keşfetme ve büyütme eylemi olacaktır. 24 Ocak’ta SGBP’nin Ankara ve çevresindeki örgüt ve temsilcileri enerji ve maden işçileri ile birlikte Toros Sokak’ta olacaklardır. Siyasal iktidarı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nı özelleştirmelerden kesin olarak vazgeçmeye, öteleme yerine bu kuruluşları ayakta tutmak için çözüm üretmeye çağırıyoruz. Enerji ve maden işçileri! Yüreğimiz ve gücümüz sizinle birlikte.” 

Kaynak: http://birgun.net  / MEHMET EMİN KURNAZ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM