Kayıtlar

Mayıs, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Soma İşçileri İçin Türk İş'ten 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Soma İşçileri İçin Türk İş'ten 1 Günlük İş Bırakma Eylemi  Türk-İş Yönetim Kurulu Soma maden ocağında hayatını kaybeden içiler için 1 günlük çalışmama hakkını kullanma kararı aldı. Türk- İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "TÜRK-İŞ üyeleri yarın 15 Mayıs 2014 Perşembe günü işyerlerine gidecek ancak yaşanan bu iş cinayetini protesto etmek amacıyla 1 gün süreyle çalışmayacaklardır. Bu esnada taşeronlaşmayı ve iş cinayetlerini protesto edeceklerdir." denildi.

Soma Kömür Ocağında Patlama 300 İşçi Mahsur Kaldı

Soma Kömür Ocağında Patlama 300 İşçi Mahsur Kaldı  Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Soma Holding'e bağlı kömür ocağında giruzu patlaması meydana geldi. Yerin 2 km altında yüzlerce işçi mahsur kaldığı. Çok sayıda ölü ve yaralı var. Yapılan son açıklamalara göre Manisa Soma'da ölü sayısı 205'e yükseldi. Her geçen saat ölü sayısı daha da artıyor.

Fazla Mesai Ve İzin Davalarında Zaman Aşımı Süresi 5 Yıldan 1 Yıla İniyor

Fazla Mesai Ve İzin Davalarında Zaman Aşımı Süresi 5 Yıldan 1 Yıla İniyor TBMM'e gelen yeni torba yasada fazla mesai ve kullanılmayan  izin davalarında zaman aşımı süresi 5 yıldan 1 yıla indiriliyor.  Torba yasada yer alan yeni düzenlemeyle fazla mesai ve kullanılmayan izinler için geriye dönük dava açma sürelerinde kısıtlama geliyor.  Fazla mesai ve kullanılmayan izinler için 5 yıl olan zaman aşımı süresi 1 yıla iniyor.  Ayrıca işçiler dava açabilmek için önce SGK'ya başvurmak zorunda kalacak

DİSK KESK TMMOB Ve TTB'nin 1 Mayıs 2014 Değerlendirmesi

DİSK KESK TMMOB Ve TTB'nin 1 Mayıs 2014 Değerlendirmesi  DİSK, KESK, TMMOB ve TTB düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla 1 mayıs 2014 değerlendirmesi yaptı. DİSK Genel Merkezi'nde yapılan basın açıklamasında, "Dünyanın dört bir yanında coşkulu 1 Mayıs etkinlikleri düzenlendi... Sadece Kamboçya ve Türkiye’de polis halka saldırdı... İstanbul’da, 1977 yılında Taksim 1 Mayıs alanında yitirdiğimiz kardeşlerimiz için yapmak istediğimiz anmaya yönelik olarak dünyanın tanık olduğu barbarca bir saldırıya maruz kaldık. Ankara, İzmir ve bazı illerde de 1 Mayıs etkinlikleri polis şiddetine maruz kaldı." denildi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun okuduğu ortak basın açıklaması şöyle: Dünyanın dört bir yanında coşkulu 1 Mayıs etkinlikleri düzenlendi. Moskova’dan New York’a kadar yüz binlerce işçi insanca bir yaşam için meydanlardaydı. Afganistan’ın Başkenti Kabil’de 20 yıllık yasaktan sonra ilk kez 1 Mayıs kutlandı. Sadece Kamboçya ve Türkiye’de polis halka saldırdı.