Faruk Çelik'ten asgari ücret açıklaması: 1300 olmama ihtimali yok ancak ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz

Faruk Çelik'ten asgari ücret açıklaması: Asgari ücretin 1300 olmama ihtimali yok, ancak ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz!

AKP Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da yayın yapan bir televizyon programında Asgari ücretin 1300 TL'ye çıkartılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin 1300 TL olacağını açıklayan Çelik, "Olmama ihtimali sıfır... Ancak ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz. İnsanların duygularını istismar etmek için söylenmez bunlar. İşçiye pay verelim derken işsiz kalmasına yol açarsanız daha büyük sıkıntı olur." ifadelerini kullandı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, asgari ücret ile ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çelik, "Dediğimiz gibi asgari ücret 1300 lira olacak. Olmama ihtimali sıfır." dedi.

Çelik'in açıklamaları şöyle:
Aralık ayında 15 kişiden oluşan komisyon hesaplamaları yapacak. Ay sonunda anlaştık ya da anlaşamadık diyecekler. Biz devreye gireceğiz. Hükümet olarak 1300 lira önereceğiz. Büyük ihtimalle bizim önerimiz kabul edilecek. Artmasını biz daha çok isteriz. Bize bir yükü ve zararı yok. Vatandaşa zararı yok. İsterseniz 2 bin lira yapın ancak ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz. İnsanların duygularını istismar etmek için söylenmez bunlar. İşçiye pay verelim derken işsiz kalmasına yol açarsanız daha büyük sıkıntı olur. Ayrıca İş Güvenliği Yasası ile kategorilere ayırdığımız işyerlerinde asgari ücret daha farklı olacak. Örneğin çok tehlikeli işyerinde çalışan işçi 1300 liradan fazla ücret alacak. Güven ortamı olmayınca ekonomik anlamda mesafe almak mümkün olmadığını da dikkati çeken Çelik, "Biz bununla ilgili adımları atıyoruz. Ya silahlar bırakılacak ya da kökleri kazınacak. Ekonomik olarak vaatlerimiz var. Paket olarak Meclis'e gelecek. Bu adımları atacağız."

Seçim döneminde her fırsatta asgari ücretin 1300 TL olacağını söyleyen AKP sözcülerinin seçimin hemen ardından, "asgari ücret 1300 olursa ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz. İnsanların duygularını istismar etmek için söylenmez bunlar" diyerek söylem değiştirmeleri kafaları karıştırdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar