Belediye İş Üyeleri AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin İşçileri Hizmet İş'e Üye Olmaya Zorlamasını Protesto Etti


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin zorla Hizmet-İş'e üye yapılmaya çalışıldığını söyleyen Belediye-İş üyelerinin belediye binasına girdiği sırada Noter arka kapıdan çıkarıldı. İşçiler, başkan Topbaş'a "İş barışını bozacak adımlar atmayın" çağrısında bulundu.

Belediye-İş Sendikası'na üye 1000'i aşkın işçi, AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin işçileri Hizmet-İş'e üye olmaya zorlamasını protesto etti.

Aksaray'daki Belediye-İş binası önünde toplanan işçiler, buradan Saraçhane'deki belediye sarayına yürüdü. Yürüyüş boyunca "İşyerinde var olan sendikamızı, sarayda teslim alamazsınız" ve "İşveren elini sendikamızdan çek" “İşveren Hizmet(İş)'cisi sendika istemiyoruz” yazılı pankartlar taşıyan işçiler, sık sık "Yandaş sendika istemiyoruz", "Direne direne kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz" şeklinde sloganlar attı.

Bir belediye işçisi yaptığı açıklamada, "Belediye-İş'in yıllarca Şube Başkanlığı yapan Nihat Altaş, sendikamızın 9. Olağan Genel Kurulu'nda sendika yönetimine aday olup seçilemedi. Nihat Altaş ve onu destekleyen 1 Nolu eski Şube Başkanı Serdar Cafer Özkul, 'Belediye-İş'te sendika içinde demokratik çalışmanın olanakları kalmadı' yalanıyla, sendika bile olmayan, işverenlerin kucağında ye kaydı yapan, Hizmet-İş'in kucağına gitmişlerdir" dedi.

Nihat Altaş ve Serdar Cafer Özkul'a, "İstanbul işçisinin üzerine basarak, onların geleceğini Hizmet-İş'e pazarlamak için ne aldınız?" diye soran Belediye-İş üyesi işçi, "Kendi menfaatleri için, kendi çıkarları için İstanbul işçisini bölenler, Hizmet-İş'in taşeronluğuna soyunanlar, İstanbul işçisini Hizmet-İş'e pazarlayanlar Belediye-İş'in demokratlığını sorgulayamazlar" dedi.

Hak-İş'e bağlı bir sendika olan Hizmet-İş'in işveren desteğiyle üye kaydı yaptığını belirten Belediye-İş üyesi; "Bunlar işveren kucağında büyümüş hormonlu sendikalardır" dedi. Ekşi konuşmasına şu şekilde devam etti: "Dün İstanbul toplu sözleşmesinde bölücülük yapan Hizmet-İş'in, bugünkü görevi İstanbul Büyükşehir'deki işçinin birliğini bölüp parçalamaktır. Buna asla izin vermeyeceğiz."

Belediye-İş üyesi işçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, Sosyal İdari İşler Daire Başkanı Mevlüt Bulut, İnsan Kaynakları Müdürleri gibi bazı müdürlerin Büyükşehir binasındaki bazı odaları Hizmet-İş'e tahsis edip, noter getirdiklerini ve işçileri baskı ve tehdit yoluyla işçileri sendika değiştirmeye zorladıklarını söyledi ve ekledi: "Bu tehditlere direnen bazı işyeri temsilcilerimizin yeri değiştirilmiştir."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'a seslenen Belediye-İş üyeleri, Mevlüt Bulut ve İnsan Kaynakları Müdürleri hakkında gerekli işlemleri yaparak, iş barışını bozacak adımlar atılmamasını istedi.

Noteri Arka kapıdan kaçırdılar…
Açıklama sonrası Belediye binasına girerek içerde olduklarını söyledikleri Noter'i çıkarmak isteyen işçiler çevik kuvvet polisi ekibinin barikatıyla karşılaştı. Bunun üzerine üç arkadaşlarını belediye binasına gönderen işçiler arkadaşları dönünceye kadar, "Noter dışarı" şeklinde sloganlar atarak, geri dönmelerini bekledi. 

Belediye binasında Noter arayan işçiler daha sonra tekrar arkadaşlarının yanına dönerek açıklama yaptı. Yapılan açıklamada işçiler, "Gözümüzün önünde bir olay gerçekleşti. Biz binaya girdiğimizde Noter'i arka kapıdan kaçırdılar, O yüzden gerekirse biz yarın da burada olacağız" diye konuştular.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM