Torba Yasadan Memurların Payına Sürgün Çıktı

Torbadan memura sürgün çıktı

Memura, sürgün yolu açıldı. Memur, kendisi istemese de başka bir kuruma ve yere gönderilebilecek. Memurun isteği olmaksızın yapılacak bu görevlendirme 6 ay sürebilecek.

Torba yasa tasarısına eklenen bir hükümle, memurlara amirlerinin 'oluru' ile başka bir kuruma 'görevli olarak' gönderilmesinin yolu açıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan torba yasa tasarısının 88.maddesi ile 657. Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 'kurumlar arası geçici süreyle görevlendirme' maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre memurlar geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalıştıkları kurumun izni ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aşağıdaki şartlarda çalıştırılabilecekler.

İSTEMESE DE GİDECEK
Tasarıda memurun "kendi isteğiyle başka bir kuruma gidebileceği" ifade ediliyor. Ancak maddenin son bölümüne eklenen fıkrayla, bu haller dışında da memurların kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kurum ve kuruluşlarda altı aya kadar geçici süreyle görevlendirilebileceği belirtiliyor. Bu görevlendirme için Devlet Personal Başkanlığından uygun görüş alınması şartı konuluyor.

ÖZELLİKLE İSTENMİŞ
Muhalefet milletvekilleri ise memurun muvaffakiyeti dışında yapılacak bu görevlendirmenin, 'istenmeyen' personelin başka kurum ve illere gönderilmesinin önünü açtığını ileri sürerek itiraz etti.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu ististanın 'çok önemli' olduğunu belirterek, "Bunu özellikle istedik. Örneğin ülkenin bir bölgesinde kuş gribi var. Ama doktorlar gitmek istemiyor. Ya da kendi alanımdan örnek vereyim. Habur'da bir soruşturma yapılacak ama müfettiş gitmek istemiyor. İşte bu tür durumlar için düzenledik bu hükmü" diye konuştu.
EmekDunyasi.Net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM