Hüsnü Mübarek Yekilerinin Büyük Kısmını Yardımcısı Ömer Süleyman'a Devretti

Hüsnü Mübarek Yekilerinin Büyük Kısmını Yardımcısı Süleyman'a Devretti Hüsnü Mübarek Yekilerinin Büyük Kısmını Yardımcısı Ömer Süleyman'a Devretti.

Hüsnü Mübarek Görevlerinin Büyük Kısmını Yardımcısına Devretti

Mısır'da Halkın İstifa Etmesini İstediği Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek Yetkilerinin Büyük Bir Kısmını Yardımcısı Ömer Süleyman'a Devrettiğini Söyledi. 
 
 Mısır'da halkın istifa etmesini istediği Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yetkilerinin büyük bir kısmını yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini söyledi.

Mısır'da halkın istifa etmesini istediği Devlet Başkanı Mübarek, açıklamalarda bulundu. "Daha iyi bir hayat için, gelecek için büyük beklentiler içinde olan bir kuşak var" diyerek açıklamalarına başlayan Mübarek, "Şehitlerin kanı boşa akmış olmayacak. Sorumluları cezalandırmak konusunda çok sert olacağım. En sert cezalarla bu insanlara karşılık verilecek. Bu kurbanların ailelerine onlar için ne kadar büyük bir acı çektiğimi ifade etmek istiyorum. Pek çok kalp kırıldı. Sizin taleplerinize yanıt vereceğim. Vaatlerimi yerine getirmek konusunda ciddiyim. Hiçbir tereddüt olmadan bunu hayata geçirmeye devam edeceğim" dedi.

Halkın taleplerinin "adil ve meşru talepler" olduğunu vurgulayan Mübarek, şöyle devam etti:

"Bu gibi durumlar bütün siyasi sitemlerde karşımıza çıkabilir. Önemli olan bu suçları işleyen insanları adaletin önüne çıkarmaktır. Sizin çağrılarınıza yanıt vermek zorundayım. Ama aynı zamanda utanıyorum. Dış güçlerden gelecek müdahalelere gerekçeleri ne olursa olsun kulak vermeyeceğim. Kardeşlerim, size daha önce de söyledim. Bir sonraki seçimlerde aday olmayacağım. Bugüne kadar yaptıklarımı yeterli görüyorum. Bu konuda çok net tutumum olacak. Anayasanın korunmasına bağlılığım da aynı şekilde devam ediyor. Seçmenler her kimi tercih ederse onun iktidara geçmesine bağlıyım. Bu sözü size veriyorum. Kendi vizyonumu ortaya koydum, halkın talepleri konusunda bir vizyon ortaya koydum. Hem talepler yerine getirilsin, aynı zamanda istikrar sağlansın. Bu vizyona, bu zor zamanların üzerinden gelmek için bütün gücümle buna bağlı olduğumu söylemek istiyorum. Mısır için endişe duyan herkese bir ahenk içinde bu süreci atlatacağımızı taahhüt ediyorum. Bizim silahlı güçlerimiz tarafından da bu sürece katkı sunulacaktır. Diyalog süreci başladı. Bu süreç de rotamızı doğru yöne çevrilmesine olanak tanıyacak. Eylül'e kadar her gün barışçıl geçiş sürecini devam ettireceğiz."

Uluslararası baskıya hiçbir zaman boyun eğmediğini vurgulayan Mübarek, "Eminim ki Mısır bu zorlu zamanların da üstesinden gelecek" diye konuştu. Cumhurbaşkanı yardımcısı ile görüştüğünü kaydeden Mübarek, yetkilerimin büyük kısmını ona devrettiğini söyledi. Mübarek, "Mısır halkı tekrar kendi ayakları üzerine kalkacaktır. Bütün taleplere diyalog yoluyla yanıt verebilme yeteneğine sahip olacağız. Sokağın nabzı dışında hiçbir gücün bize söz geçirememesini ortaya koyacağız. Mısır'ın emsalsiz kimliği, onuru, ki bütün yaşamımızın özünü oluşturmaktadır" şeklinde konuştu. - Ankara (Ankara Haber Ajansı)
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM