Birleşik Metal İş Sendikası Üyesi Casper İşçileri Direne Direne Kazanıyor


Bilişimin ilk mavi yakalı direnişi son buldu
Casper Bilgisayar fabrikasından atılan işçilerin başlattığı direniş, 5 ayın ardından kıdem ihbar tazminatlarının alınmasıyla  sona erdi.
İstanbul Ümraniye'de bulunan bilgisayar firması Casper’dan çoğunluğu bir yıllık sözleşmeli işçi olan 32 işçi işten çıkartılmıştı. Sonrasında 15 yıllık kadrolu işçilerin de aralarında olduğu bir grup işçi  21 Şubat'ta  direnişe geçmişti. Devam eden işten atmalarla birlikte kapı önündeki direnişçilerin sayısı bir süre sonra 8'e ulaşmıştı.
Ancak Türkiye'deki bilişim sektörünün ilk mavi yakalı direnişi, 5 aylık mücadelenin ardından yasal tazminatların, yeni ücretler üzerinden faizleriyle alınmasıyla sona erdi.
Fabrikadan bütün alacaklarını aldıklarını söyleyen işçilerden Kurtuluş Koç, "Maddi imkânsızlıklar ve borçlarımız yüzünden fabrika önündeki direnişi bitirdik. İşe iade davalarımız ve sendikanın fabrikada örgütlenme çalışması sürüyor. Aslında direnişimiz fabrikadan alacaklarımızın temin edilmesi, direniş sücecinde fabrikadan başka işçilerin atılmasının önlenmesi, direnişin fabrikada çalışma şartlarının düzeltilmesine etki etmesi yönünden bir noktada başarılı oldu. Ama tabii direniş başarıyla sonuçlandı diyemeyiz. Sonuçta hukuki süreç devam etse de, işe iade taleplerimiz karşılanmadı. Mücadele çok uzadı, belki daha farklı bir yöntem izlenebilirdi. Borçlarımızı ödedikten sonra, biraz kafamızı dinlendirip arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz"şeklinde konuştu.
Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu ise yaptığı yazılı açıklamayla direnişin “Belli ölçülerde amacına ulaşması nedeniyle” kapı önündeki bekleyişin sona erdiğini duyurdu.
Örgütlenme sürecinin henüz tamamlanmadığını belirten sendika, yetki davası devam ettiği sürece Casper Bilgisayar'ın sendika düşmanı tavrını gözler önüne sermeye devam edeceğini vurguladı.birgun.net

Yorumlar

  1. Paylaştıklarınız harika. Casper servisi olarak çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM