İşçi Ve Memur Sendikalarının Üye Sayıları Ne Kadar



Memur- Sen'in üye sayısı 9 yılda patlama yaptı
CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in verdiği yanıt, Memur-Sen'in üye sayısının son 9 yılda adeta patlama yaptığını ortaya koydu.

Ankara- CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in verdiği yanıt, Memur-Sen'in üye sayısının son 9 yılda adeta patlama yaptığını ortaya koydu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in verdiği yanıt, 10 yıllık dönemdeki işçi ve memur konfederasyonlarının üye dağılımını ortaya koydu.

Çalışma Bakanı'nın verdiği bilgiye göre, 1 milyon 874 bin 543 kamu görevlisinden 1 milyon 195 bin 102'si sendikalı. 97 sendikada en fazla üye ise 515 bin 378 ile Memur-Sen'e ait bulunuyor.

Memur-Sen'in üye sayısı 2003'te 98 bin 146 iken bu sayı 2011'de 515 bin 378'e çıktı.
Memur sendikaları arasında en çok üyesi olan ikinci sendika Türkiye Kamu Sen, üçüncü sırada ise KESK yer alıyor.

Türkiye Kamu Sen'in 394 bin 497, KESK'in 232 bin 83 üyesi bulunuyor.

İşçi sendikalarında ise en fazla üye Türk-İş'e ait. 2009 tarihi itibarıyla Türk-İş'in üye sayısı 2 milyon 230 bin 15, DİSK'in 422 bin 785, Hak-İş'in 418 bin 424 üyesi var. Bağımsız olarak ise 134 bin 438 kişi sendikaya üye.ANKA

Yorumlar

  1. Cafer KALYONCU22 Ocak 2013 22:33

    Yukarda ki verilere baktığımızda Türkiyede ;sendika ve derneklerde kayıtlı üye sayılarının AB.verilerine göre içler acısı olduğunu söyleyecek olursam lütfen bana gönül konulmasın.75 milyonluk bir ülkede sendikalara kayıtlı üye sayısın bu denli az olmasının önemli nedenleri olsa gerek.Hele bu ülkede derneklere kayıtlı üye sayısınında 7 milyon civarında olması,Türkiye'mizin sosyal yapısını alenen göstermektedir.Bu konuda detaylara hiç değinmeden iki örnek vererek noktalayalım isterseniz;Danimarka'nın nüfusu yuvarlak olarak 5.5 milyon olmasına karşın 17küsür milyon danimarkalı STÖ'nin üyesi.Almanya'nın nüfusu 80milyon.Alman Sendikalar Birliği(DGB)ye kayıtlı üye sayısı yuvarlak olarak"hafızalarım beni yanıltmazsa 15 milyon.Alman yasaları derneklerden stopaj yada buna benzer vergi almadıkları gibi derneklere yardımda bulunurlar.Türkiye ise dernekler sanki ticaret yapıyormuşcasına vergi alır.Bu konu dahada uzayabilir ama,burada hiç bir yorum yapılmadığını gördüğüm için kısaca bunları karaladım.İlerisinde yazışma partneri bulacak oluram enine boyuna yazışırız.Cafer KALYONCU Eski bir Sendşkacı ve TükoDer Atakum Şubesi Başkanı...............

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM