Sendikal Güç Birliği Platformu Türk İş Genel Başkan Adayı Mustafa Öztaşkın Oldu


Mustafa Öztaşkın, Türk-İş Genel Başkanlığı’na aday
Türk-İş'in 8-11 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek olan genel kurulunda Sendikal Güç Birliği'nin adayının Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın olacağı öğrenildi.

Türk-İş'in olağan genel kurulu 8-11 Aralık'ta Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek. Genel kurula Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyasi partilerin genel başkanları davet edilecek.

Genel kurul öncesinde 2 Aralık'ta Ankara'da başkanlar kurulu toplanacak. Başkanlar kurulunda, genel kurulda konuşacak temsilciler, konuşma sıraları belirlenecek. 1 Aralık'ta da delege listeleri Türk-İş Genel Merkezi'nde askıya çıkacak. Genel kurula az bir süre kala genel başkan adayları da netleşiyor.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun yeniden aday olması bekleniyor. Türk-İş içerisinde Belediye-İş, Basın-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tezkoop-İş, TÜMTİS ve TGS'nin oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu ise kendi adaylarını çıkaracak.

Sendikal Güç Birliği Platformu, genel başkan adayı olarak Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın ismi üzerinde uzlaştı. Güç Birliği'ni oluşturan 10 sendikaya 4 sendikanın daha destek verdiği öğrenildi. Öztaşkın'ın Petrol-İş yöneticileri ile görüşmesinin ardından adaylığını açıklaması bekleniyor.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile Tek-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel'in aday olup olmayacakları merak ediliyordu. Alınan bilgiye göre Yurdakul'la Türkel, genel kurulda yönetime aday olmayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM