Bağkur Emeklisi 100-150 Lira İntibak Zammı Alacak

Bağkur Emeklisi İntibak Yasasından Yararlanacak
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, yaptığı açıklamada 12 bin Bağkur emeklisine 100-150 lira arasında intibak zammı yapılacağını söyledi.

Çelik, sadece 2002 yılının Nisan ayı ile Temmuz ayı arasında emekli olan Bağ-Kur'luların intibak farkı alacağını  açıkladı.

Bakan Çelik şu açıklamayı yaptı:
"Bağ-kur'lularda intibak'ı gerektirecek birşey yok çünkü onlarda basamak sistemi var. Basamak sistemi olduğu için, her basamakta primlerin de ne kadar olduğu belli olduğundan bu primler daha sonra emeklilik hesaplarına yansıyor ve vatandaşlar bu tutar baz alınarak emekli oluyor. Yani 1988 yılında 18. basamaktan emekli olan ile 2003 yılında 18. basamaktan emekli olan arasında fark yok. 2002 yılının Nisan ayı ile Temmuz ayı arasında 3 aylık dönemde Bağ-Kur'lular aylık sigorta primlerini öderlerken primlerde ciddi bir artış olmuş. Nedenleri var onlara şimdi girmek istemiyorum. Bu primlerin Esnaf Odaları tarafından düşürülmesi istenmiş. 2002 yılındaki hükümet de yüzde 50'lik bir indirim yapmış. Bu 3 aylık dönem içinde emekli olan 12 bin bağ-Kur'lu vatandaşımız var. Diğer emeklilere göre, bu 12 bin kişide yaklaşık 100 TL ile 150 TL arasında bir fark meydana gelmiş. Bu kişiler fark alacak."

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar