Tek Gıda İş Anadolu Efes Toplu İş Sözleşmesinde Anlaşma Sağlnadı

Tek Gıda İş Anadolu Efes Toplu İş Sözleşmesinde  Anlaşma Sağlnadı, Tek Gıda İş Sendikası Anadolu Efes Biracılık Ve Malt San.A.Ş İşverenliği Arasında Sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi   04.01.2012 Tarihinde Anlaşmayla Sonuçlandı.

ANADOLU EFES SÖZLEŞMESİ ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI
Sendikamızın yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SAN. A.Ş. işletme toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaştık. 04.01.2012 tarihinde taraf yetkililerinin işverenin genel müdürlük binasında yaptığı toplantıda uzun müzakereler sonucunda uzlaşma sağlandı.

01.09.2011-31.08.2013 tarihleri arasında yürürlükte kalacak işletme toplu iş sözleşmesi ile üyelerimiz ücret ve sosyal haklarında çok önemli iyileştirmeler kazandılar.

Girişimciliği ile Türkiye’nin yüz akı, çalışanlarının ve hepimizin gururu ANADOLU EFES BİRACILIK şirketinin sözleşme müzakerelerinde gösterdiği uzlaşmacı yaklaşım camiamızda memnuniyetle karşılandı.

TEKGIDA-İŞ Sendikası’nın ilkeli, düzeyli ve üyelerinin hak ve çıkarlarını korumayı hedef alan sendikal politikası sonuçlarını yine verdi. İŞTE ANADOLU EFES işçilerinin elde ettiği haklar:

ÜCRET ZAMMI:

BİRİNCİ YIL: HERKESE SEYYANEN AYLIK 270TL.

İKİNCİ YIL : TÜFE ARTIŞINA İLAVETEN AYLIK 60TL.

ÜRÜN KARŞILIĞI BEDEL:

Bu dönem çalışanlara ürün olarak verilmekte iken yasal engeller nedeniyle verilemeyen mamul bira yerine ürün karşılığı bedel ödenmesi uygulamasına geçilmiş bulunuyor.

Artık ANADOLU EFES BİRACILIK çalışanı üyelerimiz yılda 4 defa sözleşmenin birinci yılında 140’ar TL, sözleşmenin ikinci yılında yine yılda 4 defa 160’ar TL net ürün bedeli alacaklar.

Böylelikle ortalama olarak ayda üyelerimizin eline;

BİRİNCİ YILDA NET 46,6; İKİNCİ YILDA NET 53,3 TL GEÇECEK.

SONUÇ OLARAK; ÜYELERİMİZİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE AYLIK ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAM;

BİRİNCİ YILDA, 316,6 TL’YE ULAŞMIŞ BULUNUYOR.

BAŞLICA SOSYAL YARDIMLARDA YAPILAN İYİLEŞTİRMELER İSE ŞÖYLE;


ÖDEME KALEMİ                         TİS ÖNCESİ                  TİS’LE BİRLİKTE
S.YARD.PAKETİ                              2.167 TL                              2.400 TL
ÖĞRENİM YARDIMI                         379 TL                                 415 TL
ERZAK YARDIMI                          4X238 TL(net)                      4X270TL(net)


SOSYAL YARDIMLARDA GENEL OLARAK YÜZDE 9,4 İLE YÜZDE 15,3 ARASINDA DEĞİŞEN ZAMLAR YAPILDI.

Yeni dönem toplu iş sözleşmemizin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını, elde ettiği kazanımlarını aileleri ve sevdikleri ile birlikte sağlıklı bir şekilde kullanmalarını temenni ediyoruz.

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SAN. A.Ş. yetkililerine, çalışanlarının sorunlarına karşı gösterdikleri duyarlılık ve çözüm arayışımıza sağladıkları katkı ve ayrıca iyiniyetli tutum ve yaklaşımları nedeniyle üyelerimiz ve sendikamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İŞTE TEKGIDA-İŞ farkı, İŞTE TEKGIDA-İŞ sendikacılık anlayışı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN başta üyelerimiz olmak üzere TEKGIDA-İŞ ve ANADOLU EFES BİRACILIK AİLESİNE hayırlı olmasını diliyoruz. tekgida.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM