Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir Tutuklandı

Emekli Orgeneral Çevik Bir tutuklandı
28 Şubat Soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Çevik Bir'in de arasında bulunduğu 12 kişiden 9'u tutuklandı, 3 kişi serbest bırakıldı.Soruşturmada dün aralarında emekli tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp'in de bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar Sincan Cezaevi'ne konuldu.
Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in ile özel yetkili 5 cumhuriyet savcısının 13 şüpheliyi sorgusu sona erdi. Savcılar, ifadesini aldıkları 13 zanlıdan, arasında emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 12'sini tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ederken, 1 zanlıyı serbest bıraktı.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, savcıların tutuklanmalarını talep ettiği 12 zanlıdan Ümit Şahintürk ile Necdet Batıran ve Hamza Özaltun'un, “mevcut delil durumunu” dikkate alarak, serbest bırakılmasına karar verdi.

Ancak nöbetçi hakimlik, bu şüphelilerin yurtdışına çıkışlarına, CMK'nun adli kontrol hükümlerine ilişkin 109/3 (a) maddesi uyarınca, yasak getirdi.

ÇEVİK BİR DAHİL 9 TUTUKLAMA

Emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli Kıdemli Albay Serdar Çelebi, emekli Albaylar Yüksel Sönmez, Yahya Cem Özarslan, Ruşen Bozkurt, Oğuz Kalelioğlu, Cengiz Çetinkaya ve Alican Türk'ün ise “haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst sınırları ve bu maddelerin kaçma kuşkusu doğurması ile adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması” gibi nedenlerle tutuklanmalarına karar verildi.

“28 Şubat” soruşturması kapsamında gözaltına alınan 29 kişiden, dün de 9'u tutuklanmıştı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 şüpheliye ise henüz ulaşılamadı.

TUTUKLANANLAR SİNCAN CEZAEVİ'NDE

Emekli Orgeneral Çevik Bir'inde aralarında bulunduğu, tutuklanmasına karar verilen 9 kişi, tutuklama müzekkerelerinin yazılması sonrasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait 2 minibüsle Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Tutuklular adliye önünde minibüse bindirilirken, bekleyen bir kişi, “Baba, seninle gurur duyuyoruz” diye bağırdı.

DÜN DE 9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturmada dün aralarında emekli tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp'in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı. 7 kişi serbest bırakıldı.

Dün tutuklananların kimlikleri şöyle:

“Emekli tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp; emekli kurmay albaylar Hüsnü Dağ, Sezai Kürşat Ökte; emekli albaylar Abdurrahman Yavuz Gürcüoğlu, İsrafil Aydın; emekli Binbaşı Salih Eryiğit; emekli yüzbaşılar Mustafa Babacan, Orhan Nalcıoğlu.”

Dün serbest bırakılanlar

Mahkeme, emekli kurmay albaylar Arslan Daştan, Ahmet Nazmi Solmaz; emekli Kıdemli Albay İbrahim Selman Yazıcı; emekli albaylar Mustafa Kemal Savcı, Mehmet Şinası Çalış; emekli binbaşı Ahmet Aka ve emekli Astsubay Başçavuş olduğu bildirilen Aydın Karaşahin'in serbest bırakılmasına karar verdi.

"ADALETE GÜVENİYORUZ"

Serbest bırakılanlardan emekli Kurmay Albay Ahmet Nazmi Solmaz, “Adalete güveniyoruz” dedi.

Emekli Binbaşı Ahmet Aka da suçlu olmadığının adli makamlar tarafından da onaylandığını belirterek, Türk adaletine teşekkür etti.

Serbest kalan emekli Kurmay Albay Arslan Daştan, “Türk adaletine sonsuz güvenim var. Allah hepsinden razı olsun. Ankara Emniyeti'nden Allah razı olsun. Bize gösterdiği ilgiyi hiçbir zaman unutamam. Suçlamalarla hiç alakam yok. Hak yerini buldu, adalet yerini buldu” diye konuştu.

EMEKLİ ALBAY ÇELEBİ TESLİM OLDU

28 Şubat soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan emekli Albay Serdar Çelebi Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu. Soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 28 kişi gözaltına alınmıştı. Ayrıntılar için linki tıklayınız...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM