Toplu İş İlişkiler Kanunu Yarın 3 Ekim 2012'de TBMM'de İvedilikle Görüşülecek

Toplu İş İlişkiler Kanunu Yarın 3 Ekim 2012'de TBMM'de İvedilikle Görüşülecek
Toplu İş İlişkiler Kanunu yarın mecliste ivedilikle görüşülmeye başlanacak. Sendikaların uzun zamandan beri beklediği toplu iş ilişkileri yasası yarın meclise geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı grup toplantısında "Toplu İş İlişkileri Yasası'nın bu hafta mecliste görüşüleceğini söylemişti. 

Toplu İş İlişkiler Kanunu Yarın 3 Ekim'de TBMM'de Görüşülecek 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün Meclis’in açılışından sonra Meclis’te grubu bulunan parti yöneticileriyle birebir görüşme yaparak, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın yarın genel kurul gündemine getirilmesi konusunda uzlaşma sağladı. Görüşmelerden kapanması muhtemel 13 sendika için de bir sürpriz çıktı.

Başbakan Erdoğan’ın ‘uzlaşmadan bana gelmeyin’ mesajı verdiği işçi ve patronların anlaştıklarını beyan ederek 20 Eylül’de yapılan buluşmanın ardından 600 bin işçi için zam umudu Meclis’e kalmıştı.

Toplu İş İlişkileri Yasası'nın Meclis kapanmadan önce çıkmaması, 350 bin işçinin 2012 yılı zamlarını alamamasına neden olurken, yıl sonuna kadar toplu sözleşme süresi dolacak işçi sayısı 600 bine ulaşacaktı.

Başta otomotiv, beyaz eşya, demir çelik sektörlerinde olmak üzere yüz binlerce işçi zam umuduyla bekliyor. 2012 yılı sonuna kadar kamu ve özel sektörde toplam 600 bin işçinin toplu sözleşme imzalaması gerekiyor. Ancak Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı, genel kurul gündemine gelmeden Meclis kapanınca iş hayatında tam bir kaos ortaya çıktı. Ayrıntılar için linki tıklayınız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM