Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İl Özel İdareleri Kaldırıyoruz Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İl Özel İdareleri Kaldırıyoruz Dedi
Grup toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık biz 27 Ekim olayını geride bıraktık. Yerel seçimi zamanında yapacağız. 2014 Mart. Madem ki böyle isteniyor, öyleyse biz 2014 Mart'ında yapacağız. Bizim endişemiz yok. Ana muhalefetin genel başkanı bir şeyler söylüyor. Bunlar belediyecilikten anlamaz. İl Özel İdareleri’ni de kaldırıyoruz"dedi.

Erdoğan, "İtalya'da şehirlerin sayısını azaltıyor. Biz ise geçmişte siyasi nedenlerle kurulmuş olan bu yerleri şimdi kapatmak suretiyle oralara daha fazla hizmet vermenin erdemine ulaşacağız. Büyükşehir olmayan 52 ilimizde, nüfusu 2 binin altında olan belediyeleri de kapatıyoruz. Toplam 559 belediyenin tüzel kişiliği sona eriyor. Bu belediyeler arasında memuru işçisi bulunmayanı da var, 527 nüfusa karşılık 26 memuru bulunanı da var" diye konuştu.

"Belediyede aslında bütçe noktasında temel ilke, personel bütçesinin yüzde 30’u aşmamasıdır. Ama öyle belediyelerimiz var ki personelinin maaşını bile ödeyemiyor. Bu belediyeleri ayakta tutmanın en anlamı var? Peki bu hizmeti nasıl verecek? diyen Erdoğan, "Sözünü ettiğim son iki belediyenin bir tek işçisi, bir tek sözleşmeli personeli yok. Ötekinin başkan dışında hiçbir personeli yok. Zaten buralarda herhangi bir hizmet verilmiyor" dedi 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM