Erdemir AŞ'de İşçi Kıyımı Devam Ederse TBMM'ne Taşıyacağız

'İşçi kıyımı devam ederse, TBMM'ye taşıyacağız'
CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de iş akitleri feshedilen işçilerin durumlarını incelemek üzere geldiği Karabük'te, "Şayet buradaki işçi kıyımı devam edecek olursa, biz bunu TBMM'ye ve onun ötesine taşıyacağız" dedi.

Karabük'e gelen CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Antalya Milletvekili Osman Kaptan ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, vali, belediye başkanı, sendikalar ve fabrikanın genel müdürü ile görüştü.

Bayram Meral, görüşmelerin ardından CHP il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, KARDEMİR'de iki sendikanın örgütlenmesinden dolayı çok sayıda işçinin işten çıkartılması konusunu incelemek için kente geldiklerini söyledi.

Partilerinin her zaman emek ve çalışandan yana olmasının yanı sıra çalışan işçinin hakkını veren, devlete karşı sorumluluklarını yerine getiren işverenin de yanında yer aldığını anlatan Meral, şöyle konuştu:
''KARDEMİR, geçmişte bazı sıkıntılar atlattı. O zaman çalışanlar, fabrikanın ayakta durabilmesi için her türlü fedakarlıkta bulundu. Ama bugün gördüğümüz o ki, işveren kendi gelirlerini daha da artırabilmek için yeni uygulamalara başlamıştır. Eğer fabrikanın ekonomik sıkıntısı olup da işçi çıkartmış olsa 1200'e yakın işçi almaz. Burada işçinin işçiye düşman edildiği kadar, kent halkının da birbirine karşı düşman edilmesi yolu seçilmiştir. Ne olursa olsun, diğer sendikada da kalsa orada çalışanlar arkadaştır. Fabrikaya alınan işçi bu kentin gençleridir. Yaşanan bu sıkıntıları fabrika yetkilileri ve kent yöneticilerine ilettik. Biz istiyoruz ki, sorun ortadan kalkmasa da aza indirgensin. Şayet buradaki işçi kıyımı devam edecek olursa, biz bunu TBMM'ye ve onun ötesine taşıyacağız.''

Sendikaların yetki mücadelesi
Fabrikada, Çelik-İş Sendikası ve Türk Metal Sendikası'nın yetki mücadelesi verdiğini anımsatan Meral, ''Buradan her iki sendikanın da dikkatini çekmek istiyorum. Sendikalar arasındaki çekişmeden işveren fazlasıyla yararlanmaktadır. Bugün Türk Metal'e geçen işçilerin iş akitlerini fesheden işveren, yarın da Çelik-İş'te kalan işçilerin iş akitlerini feshedecektir. Yetki hangi sendikada olursa olsun, çalışan, işten atılan işçiye sahip çıkmak zorundalar'' diye konuştu.

Karabük'ün fabrika ile bütünleştiğini belirten Meral, şöyle devam etti:
''Karabük denilince akla KARDEMİR gelmektir. Yıllardır bu böyle olmuştur. Onun için buradan işverenlere sesleniyorum. Geçmişe dönmek istemiyor, fabrikanın hangi yol ve dümenlerle kimlerin eline geçtiğini çok iyi biliyoruz. Fabrikada buradaki vatandaşın da benim de hakkım var. Çünkü vatandaşların vergisi ile o fabrika kurulmuş, bugün öyle veya böyle birkaç kişinin eline geçmiştir. Ben özellikle o insanlardan şunu istiyorum; işçi kıyımına son versin, akıllarını başına toplasınlar. İşveren otursun sorumluluğunu masaya koysun, işçisiyle barışsın, olumsuzluklar ortadan kaldırılsın, fabrikaya ve Karabük'e huzur gelsin. Biz kendilerinden bunu istiyor ve bunu bekliyoruz.'' AA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM