KESK/Özbent: Öğretmenin Görevden Alınması Hukuksuzdur

Özbent: Öğretmenin görevden alınması hukuksuzdur 
Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Halil Özbent, Facebook'ta 12 Eylül'de yapılan referandumla ilgili olumsuz konuştuğu iddia edilen öğretmenin görevden alınması hakkında konuştu.

Ankara- Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Halil Özbent, Facebook'ta 12 Eylül'de yapılan referandumla ilgili olarak, "Referandum'da oyum hayır" diyen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren sözler yazdığı ileri sürülen öğretmenin görevinden alınmasıyla ilgili, "Bu kararla birlikte, Çorum Valiliği belki de Türkiye'ye örnek olacak, jet hızıyla tamamladığı soruşturmayla, 'Referandum'da hayır oyu vermenin ve Başbakan'a yönelik sözler' söylemenin bedelini de ortaya koymuş oldu" dedi.

Bakanlığı göreve çağırdı

Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Özbent, yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu'nca 22 Kasım 2010'da Facebook'ta iktidarı eleştirdiği için hakkında soruşturma açılarak, açığa alınan öğretmene; kademe durdurma cezası verildiğini ve bunun sonucunda öğretmenin sözleşmesinin feshedildiğini anımsattı.

Özbent, "Bu kararla birlikte, Çorum Valiliği belki de Türkiye'ye örnek olacak, jet hızıyla tamamladığı soruşturmayla, 'Referandum'da hayır oyu vermenin ve Başbakan' a yönelik sözler' söylemenin bedelini de ortaya koymuş oldu" dedi.

Çorum Valiliği'nin bu kararı onaylamasının, "yetkililerin, Başbakan'a sahip çıktıklarının" bir göstergesi olduğunu savunan Özbent, şöyle konuştu:

"Bizler, bu soruşturma sonucunda, insanları kazanmayı amaçlayarak; öğretmenin geleceğiyle oynamayan, ailesini üzüntüye boğmayacak bir karar verilebileceğini ummuştuk. Yanılmışız. Bu ülkede 'kraldan çok kralcı' söylemlerin varolduğunu; iktidarı eleştirmenin bedelinin en ağır cinsten olması gerçeğini bir an da olsa unutmuşuz. Demek ki, Referandum'dan sonra ülkenin daha demokratik olacağı sadece bir masalmış. KPSS'de yaşanılan kopya ile binlerce öğretmenin mağdur olduğu yetmiyormuş gibi şimdi de Referandum nedeniyle ve Başbakan'ı eleştirdiği için görevine son verilen öğretmenin mağduriyetiyle karşı karşıyayız. Milli Eğitim Bakanlığını da bu hukuksuzluğa son verilmesi için göreve çağırıyoruz."

"Demokles'in Kılıcı"

"Bu yaşananlar, ülkemizdeki özgürlüklerin, demokrasi algısının ne düzeyde olduğunu göstermesi bakımından öğreticidir" diye konuşan Özbent, söz konusu olayın hak ve özgürlüklerinin bedelini de gösterdiğini dile getirdi. Özbent şöyle devam etti:

"Sendikal faaliyet nedeniyle basın açıklamasına katılanlara milyarlarca para cezası kesilen, yasal, demokratik etkinliklere katıldığı için görevden alınmaların olduğu; ilimiz, demokrasi sınavından sınıfta kalmıştır. Bu kararın asıl öğrettiği şey ise iktidarın, niçin kadrolu çalışma yaşamına karşı çıktığı ve sözleşmeli öğretmen istihdamına yöneldiğidir. Sözleşmesi feshedilen öğretmenimiz, eğer kadrolu olsaydı, bugün bu kadar ağır bir sonuçla karşı karşıya kalmayacaktı. Bu karar; tüm sözleşmeli öğretmenlerin, hatta tüm çalışanlar üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanmaktadır. Hükümetin, niçin sözleşmeli istihdamına yöneldiği ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda, niçin değişiklik yapmak istediği bu kararla görülmüştür. Bize göre bu soruşturmanın yürütülmesi de sözleşmenin feshi de hukuksuzdur. Öğretmenimizle birlikte, işlemin iptali için hukuksal girişimleri başlatarak idari yargıya gerekli başvuruyu yapacağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM