İşten Atılan Tesco Kipa İşçileri 13 Eylül'de Basın Açıklaması Yapacak

İşten Atılan Tesco Kipa İşçileri 13 Eylül'de Basın Açıklaması Yapacak
Sendikal nedenlerle işten çıkartılan Tesco Kipa işçileri, işlerine geri dönebilmek için, hem işverenine hem de Tez-Koop-İş sendikası yönetimine  basın açıklamasıyla seslerini duyurmak istiyor. 13 Eylül 2012 Perşembe günü, saat 17.00-19.00 arasında Torbalı Kipa Mağazası önünde yapılacak basın açılamasına  tüm emekçileri ve emek dostlarını davet ediyor. 

Tez-Koop İş sendikasında örgütlenen Kipa işçileri, yıllardır mücadele ederek toplu iş sözleşmesi yapma hakkını elde etti. Ancak işveren, toplu iş sözleşmesi masasına oturmadan önce 50'ye yakın Kipa işçisini işten atarak sendikal örgütlenmeye karşı olduğunu bir kez daha gösterdi.

İşten atılan Tesco Kipa Dağıtım Merkezi İşçilerinin ortak özelliği örgütlenmede en ön saflarda yer almaları ve mücadeleci kimlikleri.


50'ye yakın üyesi sendikal nedenlerle işten atılan Tez-Koop İş sendikası yönetimi ise anlaşılmaz bir şekilde sessizliğini koruyor. 

Tesko Kipa İşçilerinin Basın Açıklaması Duyurusu:


TESCO KİPA TORBALI DAĞITIM MERKEZİ İŞÇİLERİ İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ……
Bizler Tesco Kipa Dağıtım Merkezi İşçileri olarak 5 yıl boyunca evimize bir dilim fazla ekmek götürebilmek, sendikalı olabilmek için yılmadan, usanmadan, bıkmadan, mücadele ettik.

Çalıştığımız birimlerde sendikalı yaşama geçebilmek için işçi liderleri olduk. İşverenin tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen örgütlenme mücadelemizi devam ettirdik. İçinde bulunduğumuz bu örgütlenmeyi 2010 yılında Avrupa’nın en büyük en iyi örgütlenmesi seçilmesini sağladık.

Ancak; tam her şeyi başardık dediğimiz; toplu sözleşme sürecinin başladığı dönemde TESCO KİPA İŞVERENİ TARAFINDAN ‘’KÜÇÜLME’’BAHANESİYLE İŞİMİZDEN EKMEĞİMİZDEN OLDUK. 

Ne komiktir ki aynı işveren bizi çıkardığı için yerimize taşeron işçi almıştır ve almayada devam etmektedir.
Buda yetmezmiş gibi SENDİKAL BÜROKRASİNİN çirkin yüzünü tanımış olduk.

İşverenin sendikal örgütlülüğümüze yaptığı bu saldırıya karşı yanımızda olması gereken demokratik tepkisini en sert şekilde göstermesi gereken sendikamız Tez-Koop- İş’te ne yazık ki harekete geçmiyor, bizim zorlamamızla yazdığı kınama yazısı ve göstermelik kamuoyundan uzak bir basın açıklamasıyla işverene şirin gözüküyor ve süreci geçiştiriyor.

Bizler alın teriyle mücadele eden ve işinden ekmeğinden, aşından olan biz Tesco Kipa Dağıtım Merkezi İşçileri “İŞİMİZE GERİ DÖNEBİLMEK İÇİN” hem Tesco Kipa İşverenine hem Tez-Koop-İş sendikasına sesimizi duyurabilmek için basın açıklaması yapacağız.

BASIN AÇIKLAMAMIZA TÜM EMEKÇİLERİ VE EMEK DOSTLARININ KATILIMINI BEKLİYORUZ.

YER:TORBALI KİPA MAĞAZA ÖNÜ
SAAT:17.00-19.00
TARİH:13.09.2012 PERŞEMBE

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM