Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Doğum İzninin 6 Aya Çıkartılmasına Karşı

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Doğum İzninin 6 Aya Çıkartılmasına Karşı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, doğum izninin 16 haftadan (4 ay) 6 aya çıkarılmasına işverenlerin kadınları işe almayacağı gerekçesiyle olumlu bakmıyor. 

Mevcut uygulamada doğum izni 4857 sayılı İş Kanunu'nun 74. maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre "Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir."

Ayrıca, bu süreler doktor raporuyla arttırılabilmekte, kadın işçinin istemesi halinde 6 ay ücretsiz izin verilmektedir.  

Yorumlar

  1. Doğum izni hakkı Avrupa'daki gibi sadece annelere değil, hem anne hem de babaya verilirse ve nasıl kullanılacağı (anne baba arasında bölünerek mi yoksa sadece anne veya baba tarafından mı kullanılacağı) ebeveynlere bırakılırsa eşitlik sağlanmış olur. Kadın istihtamı yönünden de olumsuz etki yapmaz. Zaten minicik yavrusunu başkalarına emanet edip gelen hiç bir anne baba içi rahat olarak işe başlamıyor, aklı her zaman evde kalıyor. Bu da iş verimi açısında hem kadın hem de erkek için ayrı bir olumsuzluk sebebidir. Umarım hem ebeveynleri hem de bebekleri olumsuz etkileyen bu uygulama bir an önce düzelir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM