Şişecam'dan 450 İşçi İşten Çıkartıldı

Şişecam'dan 450 İşçi İşten Çıkartıldı
Topkapı Şişecam Fabrikasını kapatarak, Eskişehir'e taşıyan Anadolu CamSanayii, 2013 yılının ilk günlerinde  450 işçiyi işten çıkarttı.  

Topkapı Şişecam Fabrikasının Eskişehir'e taşıma kararından sonra, işten çıkartılan 450 işçi fabrikayı işgal eylemi başlattı.

2013 yılbaşı gecesini fabrikada eylem yaparak geçiren işçilere CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Süleyman Çelebi'de destek verdi. Eski DİSK Genel Başkanı  ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, “Bazıları başka şekilde yılbaşını sıcak evlerinde kutlarken, Şişecam çalışanlarının çocukları ve eşleriyle bu soğukta burada mücadelede olmaları apayrı bir anlam taşıyor. O nedenle biz bugün yılbaşını kutlamıyoruz. Şişecam’ın yöneticileri üst kulelerden buraya inerse, buradaki işçi ve ailelerin taleplerine kulak verirse bu eylemlere hiç ihtiyaç duyulmadan sorun çözülür” dedi.

Üretim kapasitesini 600 tona çıkarmayı planlayan işveren, eski işçilere Eskişehir fabrikasına yatay geçiş hakkı tanımayarak, daha düşük ücretle yeni işçi almayı tercih etti
  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM