Tofaş İşçileri 2013 Yılının İlk Günlerinde İşsiz Kaldı

Tofaş İşçileri 2013 Yılının İlk Günlerinde İşsiz Kaldı
Tofaş çalışanları 2013 yılının ilk günlerinde işsiz kaldı.  Bursa TOFAŞ'ta çalışan, Türk Metal Sendikası üyesi bin sözleşmeli işçi işten çıkartıldı. 

Tofaş tarafından yapılan  açıklamada, 2012'de Avrupa ihraç pazarlarındaki talep düşüklüğünün 2013'te de devam edeceği beklentisi nedeniyle, 7 Ocak 2013'ten itibaren üretimde iki vardiyalı çalışma  düzenine geçileceği bildirildi.  

Türk Metal Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Zafer Öztürk konuya ilişkin olarak, 2011 yılında siparişler arttığı için fabrikaya yaklaşık bin sözleşmeli işçi alındığı, 2012 yılında ise siparişlerde düşüş yaşandığı için sözleşmeli işçilerin işten çıkartıldığı açıklamasını yaptı. 

Öztürk, "2013 yılında Fransa, İtalya, Yunanistan bölgesinden yıllık 50 bin araba kaybettik. Bu yıl için 230 bin araç siparişimiz var. Siparişler düştüğü için çıkarmalar oldu. Sözleşmeli alınan ve askerlik yapmayanlar çıkarıldı. Bugün sözleşmelilere telefon edilmeye başlandı. Telefonda sözleşmelerinin uzatılmayacağı tebliğ edildi. 7 Ocak'tan itibaren 2'li vardiyaya döneceğiz. Haftanın 5 günü 9 saat 2'li vardiya olarak çalışacağız. 2013 yılı böyle geçecek. İlerleyen günlerde siparişler olursa çıkarılanlar tekrar işe döndürülecek." dedi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM