Birleşik Metal İş Üyelerine İşverenin Çirkin Teklifi

Birleşik Metal İş Üyelerine İşverenin Çirkin Teklifi
Taral Fabrikası işvereni, Birleşik Metal İş Sendikası'nda örgütlenen işçilere, sendikadan istifa etmeleri için para teklif etti. 

Patrondan sendikalı işçilere ahlaksız teklif!
Taral Fabrikası’nda Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişe geçmesi üzerine, fabrika yönetimi tarafından işçilerin bir kısmına sendikaya üye olmamaları ve diğerler işçileri vazgeçirmeleri için para teklif edildi. İşçiler ise sendikada kararlı.

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan ve 130 işçinin çalıştığı Taral Makine işçileri DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye olmalarının ardından işten çıkarıldı. 27 işçinin işten çıkarılmasının ardından fabrika önünde direnişe başlayan işçilere işyeri yöneticilerinden Ahmet Karaçam tarafından "sendikaya üye olanı yakarız" denildiği iddia edildi.

İşten çıkartılan ve sendikaya üye olan bazı işçilere ise Taral yönetimi tarafından sendikadan istifa etmeleri halinde kredi kartı borçlarının ödeneceği, işlerine geri dönebilecekleri söylendi. Bazılarına ise akrabaları ve arkadaşları araya sokularak baskı yapıldı.

İşçiler ise fabrikadaki sendikal örgütlenmeyi, kendilerini zorla Türk Metal Sendikası’na üye yaparak ve işten çıkartarak kırmaya çalışan fabrika yönetiminin tehditlerine karşı mücadelede kararlı.

"İnsan onurunu parayla satın almaya çalışıyorlar"
Dün öğle yemeği sonrası fabrikada çalışan işçiler fabrika kapısında işten atılan arkadaşlarına destek verirken, Birleşik Metal İş 2. Nolu Şube Başkanı Yılmaz Bayram da işçilerin yanındaydı.

Ahmet Karaçam ve Eski dönem Türk Metal İş Sendikası işyeri temsilcisi Adil Karsan tarafından işçilere 10-15 milyar teklif edildiğini belirten Bayram, insan onurunu parayla satın almaya çalışanların karşısında işçilerin onurlu bir mücadeleyle dik durabileceğini söyledi. Ahmet Karaçam’ın sendikaya üye olanı yakarız tehdidinde bulunduğunu söyleyen Bayram, Ahmet Karaçam ve Adil Karsan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

"Sendika bayrağını buraya asacağız"
Yaşanan hukuk dışı uygulamalara ve baskılara rağmen sendikalı olma konusunda kararlılığını sürdüren işçilere sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden Bayram, “Biz yönümüzü nasıl size döndüysek siz de bize dönün. Boyun eğmeyin. Birleşik Metal İş Sendikası’nın bayrağı buraya asılana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından işçiler alkış ve sloganlarla işyerine dönerken işten atılan işçiler de fabrika önünde direnişe devam ettiler.

Taral işçileri tarafından yarın saat 12.00’de fabrika önünde Disk Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da katılacağı bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.
(soL-İstanbul)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM