Memur Sen'in Sivil İtaatsizliği Şiddete Dönüştü

Memur-Sen'in sivil itaatsizliği şiddete dönüştü
Memur-Sen'in "sivil kıyafet" adı altında kamu kurumlarına fiilen türban sokma çabaları şiddete dönüştü.

“Gerici talepler şiddete dönüştü” başlığıyla Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun resmi web sayfasından duyurduğu habere göre, Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Necdet İnce, geçtiğimiz Cuma günü kadrosunun bulunduğu okulda, yasalar gereği sadece görevini yerine getirdiği için yandaş bir sendika üyesinin saldırısına uğradı.

Yandaş sendika üyesinin, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranıldığını nöbet defterine kaydeden İnce’yi darp ettiği öğrenildi.

Manisa Şube Başkanı Necdet İnce’ye yapılan saldırının aslında cumhuriyetin değerlerini yıpratmaya yönelik bir saldırı olduğunu belirten Birleşik Kamu-İş, gerici taleplerin şiddet eylemine dönüştüğünü vurguladı.

Demokratik mücadele kılıfındaki eylemin şiddete dönüştüğünü belirten Birleşik Kamu-İş, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan açıklamada, Manisa Valisi göreve çağrıldı.

Söz konusu provakatif girişimlerin başarılı olamayacağını kaydeden Birleşik Kamu-İş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Sözde sivil itaatsizlik adı altında başlatılan ancak siyasi iktidardan, valiliklerden, kaymakamlardan ve sicil amiri idarecilerinden alınan destekle cumhuriyete karşı resmi itaatsizliğe dönüşen eylemin bu aşamaya geleceği konusunda ilgilileri defalarca uyarmıştık. Sonuçta siyasal iktidarın ve valilerin sorumsuz davranışları yandaş konfederasyonu cesaretlendirmiş, demokratik mücadele kılıfı altındaki eylem, şiddete dönüşmüştür.
Kaos arayışını demokratik ve sendikal bir talep olarak pazarlamaya çalışanların, toplumsal huzuru ve barışı tahrip edecek sorumsuz girişiminin kamu çalışanları arasında iş barışını bozacağını da vurgulamıştık. Bu ve benzeri şiddet olayları bizleri yıldıramayacağını ve demokratik laik sosyal hukuk devleti taleplerimizi daha gür bir şekilde dillendireceğimizi bir kez daha yineliyoruz.” Kaynak: haber.sol.org.tr soL- Haber Merkezi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM