Gezi Parkı Direnişine Destek İçin DİSK KESK TMMOB TTB Ve TDB 17 Haziran'da İş Bıraktı

Gezi Parkı Direnişine Destek İçin DİSK KESK TMMOB TTB Ve TDB 17 Haziran'da İş Bıraktı
Taksim Gezi Parkı direnişine destek için sendikalar ve meslek örgütleri iş bıraktı. İş bırakma eylemine; DİSK KESK TMMOB TTB ve TDB katılıyor


Konuya İlişkin KESK Tarafından Yapılan Açıklama Şöyle: 

Grevimiz Tüm İllerde Büyük Bir Coşkuyla Başladı!
Özgürlüğe sevdalı, geleceğine sahip çıkan emekçiler ülkeyi fiili sıkıyönetim uygulamalarıyla cehenneme çeviren AKP iktidarını uyarmak ve demokratik tepkilerini göstermek için tüm illerde alanlara çıkmaya başladılar.

Emekçiler İstanbul'da saat 16.00'da Tünel, Ankara'da 12.30'da Kolej Meydanı, İzmir'de 13.00'de Basmane olmak üzere tüm illerde merkezi yerlerde meydanlara çıkacaklar.

Eyleme büyük bir katılımın olduğunu gören siyasal iktidar her zamanki tehdit, baskı ve yıldırma politikasını devreye soktu. Başta İçişleri Bakanı olmak üzere, Hükümet yetkilileri bu tür açıklamalardan ve tehditlerden vazgeçmelidirler. Bu tehditler bizleri yıldırmayacağı gibi başta Anayasanın 90. Maddesi olmak üzere ILO sözleşmeleri ve diğer uluslar arası sözleşmelere aykırı bir tutumdur.

Geçmişte de benzer tehdit ve soruşturmalar iç ve dış hukuk kararlarıyla lehimize sonuçlanmıştır. Dolaysıyla Hükümet ülkeyi büyük bir bunalımın ve krizin eşiğine getiren bu otoriter, kural ve hukuk tanımaz, faşist baskı ve uygulamalardan vazgeçmelidir.

Grev gerekçemiz olan bu politika ve uygulamalar devam ettiği sürece mücadelemiz ve direnişimiz de büyüyerek devam edecektir. kesk.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM